HOME
Filippijnse dwergooruil - Otus megalotis

Filippijnse dwergooruil

Otus megalotis

Nederlands FILIPPIJNSE DWERGOORUIL

Otus megalotis (Walden, 1875)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Philippine Scops-owl Français Petit-duc de Luçon
Deutch Philippinen Zwergohreule Italiano Assiolo delle Filippine
Polish Syczek filipinski Português Coruja das filipinas
Svenska Luzonkragdvärguv Español Autillo Filipino
Dansk Filippinsk Dværghornugle Russkiy Совка Майотта

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2014 — Least Concern (LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Er zijn geen ondersoorten gemeld (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 23 - 28 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Filippijnse dwergooruil heeft grote naar voren gerichte ogen en zijn donker met een oranjerode rand. Hun kruin, oorbosjes en veren zijn donkerbruin, met donkere strepen erboven. De gezichtsschijf heeft een donkere rand. Het voorhoofd heeft een witachtige bleke kleur. Ze hebben grote rechtopstaande oren, zoals hun naam "megalotis" aangeeft

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Filippijnse dwergooruil komt voor in tropisch- en secundair bos, meestal de dichte delen. Hij wordt gevonden tot 1200 meter hoogte en rust tussen de wortels van omgevallen dode bomen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Filippijnse dwergooruil is een nachtelijk jager en voedt zich voornamelijk met insecten.

Voortplanting Voortplanting:
Ze nestelen in boomgaten van bossen van de Filipijnse laaglanden. De Filippijnse dwergooruil leeft alleen of in monogame paren. Deze soort broedt het hele jaar door. De grootte van het nest is 3 to 4 eieren.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Filippijnen.

FOTOGALERIE

 


Filippijnse dwergooruil - Otus megalotis
Filippijnse dwergooruil - Otus megalotis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: