HOME
Enggano-schreeuwuil - Otus enganensis

Enggano-schreeuwuil

Otus enganensis

Nederlands ENGGANO SCHREEUWUIL

Otus enganensis (Riley, 1927)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Enggano Scops-owl Français Petit-duc d'Enggano
Deutch Engganoeule Italiano Assiolo di Enggano
Polish Syczek ciemny Português
Svenska Engganodvärguv Español Autillo de la Enggano
Dansk Enggano dværghornugle Russkiy Совка Энггано

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Near Threatened (NT)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT)
2000 — Unknown (LR/NT)
1994 — Not Recognized (NR)
1988 — Not Recognized (NR)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.
Er leven naar schatting 2.500 tot 9.999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Er zijn geen ondersoorten gemeld (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 16 - 20 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De enggano schreeuwuil heeft een roodbruin verenkleed met bleke gezichtsschijf en witte wenkbrauwen, bovenste delen met duidelijke zwarte vermiculaties. Staart en slagpennen geblokkeerd. Onderste delen zijn bleker dan de bovendelen met witte vermiculaties. De iris is groengeel, de snavel en klauwen zijn grijs.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Vermoedelijk komt de enggano schreeuwuil voor in beboste gebieden.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De enggano schreeuwuil voedt zich voornamelijk met insecten.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Indonesië.

FOTOGALERIE

 


Enggano-schreeuwuil - Otus enganensis
Enggano-schreeuwuil - Otus enganensis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: