HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Chaco-bosuil - Strix chacoensis

Chaco-bosuil

Strix chacoensis

Nederlands CHACO-BOSUIL

Strix chacoensis (Cherrie & Reichenberger, 1921)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Strix
English Chaco Owl Français Chouette du Chaco
Deutch Chacokauz Italiano Allocco del chaco
Polish Puszczyk jarzębaty Português
Svenska Chacouggla Español Cárabo Chaqueño
Dansk Chaconatugle Russkiy Неясыть Чако

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2018
► Eerdere publicaties...
2016 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2006 — Least Concern (LC)
2004 — Not Recognized (NR)
2000 — Not Recognized (NR)
1994 — Not Recognized (NR)
1988 — Not Recognized (NR)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Strix chacoensis heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 30 - 35 cm
Spanwijdte : 65 - 75 cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
Het gezicht van de chaco-bosuil is wit met donkere ringen en donkere rand. Kroon met donkere band. Bovenzijde donkerbruin, zwaargeband en wit gevlekt. Staart en slagpennen zijn roodbruin. Onderzijde witachtig zwaar geband bruin. Iris donkerbruin, snavel bleek geelachtig.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Voorkeursgebied voor de chaco-bosuil is dunbevolkt, droog met doornige struiken, cactussen en kleine boomgroepen.

Geluid Geluid:
Klik hier voor afspelen geluidsfragment.

Voedsel Voedsel:
Ze jagen voornamelijk op kleine vogels, zoogdieren en andere gewervelde dieren, maar voeden zich ook met insecten, spinnen en schorpioenen. Het zijn overwegend nachtelijke jagers, beginnend vanaf de schemering.

Voortplanting Voortplanting:
Nesten worden meestal gemaakt in gaten in bomen maar soms op de grond onder struiken of gevallen takken. Het paren vindt plaats in mei, meestal worden er 2 eieren gelegd. Incubatie wordt gedaan door het vrouwtje waarbij het mannetje voedsel geeft.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië, Bolivia, Paraguay.

FOTOGALERIE

 


Chaco-bosuil - Strix chacoensis
Chaco-bosuil - Strix chacoensis
Chaco-bosuil - Strix chacoensis
Chaco-bosuil - Strix chacoensis
Chaco-bosuil - Strix chacoensis
Chaco-bosuil - Strix chacoensis
Chaco-bosuil - Strix chacoensis
Chaco-bosuil - Strix chacoensis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites