HOME
Bossteenuil - Heteroglaux blewitti

Bossteenuil

Heteroglaux blewitti

Nederlands BOSSTEENUIL

Heteroglaux blewitti (Hume, 1873)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Heteroglaux
English Forest Owlet Français Chevêche forestière
Deutch Blewittkauz Italiano Civetta di Blewitt
Polish Pójdzka lesna Português Corujinha da floresta
Svenska Blewitts uggla Español Mochuelo de Blewitt
Dansk Skovkirkeugle Russkiy Лесной сыч

Synonym(s):
- Athene blewitti

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2018
► Eerdere publicaties...
2017 — Endangered (EN)
2017 — Critically Endangered (CR)
2016 — Critically Endangered (CR)
2015 — Critically Endangered (CR)
2013 — Critically Endangered (CR)
2012 — Critically Endangered (CR)
2010 — Critically Endangered (CR)
2009 — Critically Endangered (CR)
2008 — Critically Endangered (CR)
2004 — Critically Endangered (CR)
2000 — Critically Endangered (CR)
1996 — Critically Endangered (CR)
1994 — Critically Endangered (CR)
1988 — Threatened (T)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 250 tot 999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Heteroglaux blewitti heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 20 - 23 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De bossteenuil is een typisch uiltje met een vrij eenvoudige kroon, sterk gestreepte vleugels en staart. De kroon en nek zijn donkergrijsbruin, en vaag wit gevlekt. Breedbandige, zwartbruine en witte vleugels en staart, met een brede witte staartpunt. Donkerbruine borst met brede, prominente strepen op flanken. De rest van de buik is wit.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Het lijkt een bewoner te zijn van vrij open loofbossen, gedomineerd door teakhouten Tectona grandis. Deze uil werd ontdekt op 460 meter hoogte. Andere bekende locaties bevinden zich op 400 to 650 meter. De meeste historische gegevens kwamen uit vochtige loofbossen of dichte jungle, waarvan de hoogte onduidelijk is, hoewel de meeste exemplaren werden verzameld in vlaktes.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De bossteenuil voedt zicht met hagedissen, kleine knaagdieren, sprinkhanen en nestvogels van andere vogels zijn allemaal prooien.

Voortplanting Voortplanting:
De bossteenuil broedt van oktober tot en mei en legt een broedsel van twee eieren in een gat van een naaldhoutboom.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
India.

FOTOGALERIE

 


Bossteenuil - Heteroglaux blewitti
Bossteenuil - Heteroglaux blewitti
Bossteenuil - Heteroglaux blewitti
Bossteenuil - Heteroglaux blewitti
Bossteenuil - Heteroglaux blewitti
Bossteenuil - Heteroglaux blewitti







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: