HOME
Biak-dwergooruil - Otus beccarii

Biak-dwergooruil

Otus beccarii

Nederlands BIAK-DWERGOORUIL

Otus beccarii (Salvadori, 1876)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Biak Scops-owl Français Petit-duc de Beccari
Deutch Beccarieule Italiano Assiolo di Beccari
Polish Syczek papuaski Português
Svenska Biakdvärguv Español Autillo de Biak
Dansk Papuadværghornugle Russkiy Совка Беккари

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2014 — Vulnerable (VU)
2012 — Endangered (EN)
2008 — Endangered (EN)
2004 — Endangered (EN)
2000 — Endangered (EN)
1994 — Not Evaluated (NE)
1988 — Near Threatened (NT)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 2.500 tot 9.999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Otus beccarii heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 20 - 25 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Biak dwergooruil is een geelbruine uil met korte, onopvallende oorbosjes. Gele ogen. Vrij duidelijke, bleke witachtige wenkbrauwen en gezichtsschijf. Dichtgestreepte bruine bovendelen met wat wit op het schouderblad. Bruine of rijke roestbruine buik, waarschijnlijk kleurveranderingen maar mogelijk geslachtsdimorfisme, met zeer fijne blokkering. Vergelijkbare spp. De enige uil op Biak-Supiori. Papoea Kikkerbek Podargus papuensis en Grootstaartnachtzwaluw Caprimulgus macrurus hebben verschillende gewoonten en lange staarten. Stem Waarschijnlijk een hard gekraak, raspend van dichtbij maar klinkend meer als een hertgeblaf op grote afstand. Tips Roepende vogels kunnen meestal worden achtervolgd en gezien in de straal van een fakkel

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Het leeft in bos, inclusief gedeeltelijk gekapt bos, tot ten minste 300 m, inclusief moerasbos aan de kust dat wordt begrensd door zwaar beboste kalkstenen kliffen. Het is mogelijk slecht tolerant ten aanzien van de aantasting van habitats, aangezien er geen gegevens zijn van zwaar gekapt of aangetast bos.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Biak dwergooruil voedt zich waarschijnlijk insecten en kleine gewervelde dieren.

Voortplanting Voortplanting:
De reproductie van de Biak dwergooruil is echter onbekend en wordt nog bestudeerd.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Indonesië.

FOTOGALERIE

 


Biak-dwergooruil - Otus beccarii
Biak-dwergooruil - Otus beccarii
Biak-dwergooruil - Otus beccarii
Biak-dwergooruil - Otus beccarii
Biak-dwergooruil - Otus beccarii
Biak-dwergooruil - Otus beccarii







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: