HOME
Bengaalse oehoe - Bubo bengalensis

Bengaalse oehoe

Bubo bengalensis

Nederlands BENGAALSE OEHOE

Bubo bengalensis (Franklin, 1831)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Bubo
English Rock Eagle-owl Français Grand-duc indien
Deutch Bengalenuhu Italiano Gufo reale indiano
Polish Puchacz indyjski Português Bufo de bengala
Svenska Klippuv Español Búho Bengalí
Dansk Bengalhornugle Russkiy Бенгальский филин

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Bubo bengalensis heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 50 - 57 cm
Spanwijdte : circa 150 cm
Gewicht : circa 1100 gram

Kenmerken Kenmerken:
De gezichtsschijf van de Bengaalse oehoe is grijsbruin, met een prominente zwartachtige rand. De wenkbrauwen beginnen witachtig in het midden van het gezicht en veranderen in een zwartachtige lijn op een punt net boven het midden van elk oog, en gaan dan verder tot aan de donkere oorbosjes. Het voorhoofd is grijsbruin, met kleine zwartachtige vlekjes, die naar de kruin toe in aantal toenemen, waardoor het een donker aanzien krijgt. Ogen zijn oranjegeel tot oranjerood, en de snavel groenachtig hoorn tot leisteenzwart. De kin en keel zijn wit. De bovenkant is geelbruin, gevlekt en zwartachtig bruin gestreept. Er is vaak een witachtige balk over de schouder.

Vleugel- en staartveren zijn geelbruin, gestreept met zwartachtig bruin. De onderste delen zijn grijsbruin en worden witachtig naar het midden toe. De bovenborst heeft kleine, donkere strepen, terwijl de rest van de buik fijne strepen en vage dwarsbalken heeft, die naar de buik zwakker worden.
Poten en klauwen zijn bevederd, de buitenste gewrichten van de tenen zijn kaal en hebben een groenachtig leisteenkleur. De klauwen zijn donker zwart.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Rotsachtige heuvels met struiken, aarden oevers, bebost graafschap met ravijnen, halfwoestijnen met rotsen en struiken. Het is bekend dat ze in oude mangoboomgaarden wonen die dicht bij de menselijke populaties liggen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Bengaalse oehoe's jagen meestal vanaf een baars, maar zullen ook lage foeragerende vluchten maken om op prooien te duiken. Ze jagen voornamelijk op ratten en muizen, maar nemen ook vogels mee tot de grootte van pauw. Ze eten ook reptielen, kikkers, krabben en grote insecten.

Voortplanting Voortplanting:
Over het algemeen broedt de Bengaalse oehoe van februari tot april, maar dit kan lokaal variëren tussen oktober en mei. Het nest is meestal een ondiep schraapsel op kale aarde. Dit kan zijn op een beschermde rotsrichel, rivieroever of een uitsparing in een klif in een ravijn. Het is ook bekend dat ze op de grond onder een struik of tussen rotsen op een helling nestelen. Er worden 2 to 4 witte eieren gelegd, die gedurende 35 dagen door het vrouwtje worden geïncubeerd.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
India, Nepal, Pakistan.

Mogelijk uitgestorven: Myanmar.

FOTOGALERIE

 


Bengaalse oehoe - Bubo bengalensis
Bengaalse oehoe - Bubo bengalensis
Bengaalse oehoe - Bubo bengalensis
Bengaalse oehoe - Bubo bengalensis
Bengaalse oehoe - Bubo bengalensis
Bengaalse oehoe - Bubo bengalensis
Bengaalse oehoe - Bubo bengalensis
Bengaalse oehoe - Bubo bengalensis
Bengaalse oehoe - Bubo bengalensis
Bengaalse oehoe - Bubo bengalensis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: