HOME
Banggaidwergooruil - Otus mendeni

Banggai dwergooruil

Otus mendeni

Nederlands BANGGAI DWERGOORUIL

Otus mendeni (Neumann, 1939)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Banggai Scops-owl Français Petit-duc des Banggai
Deutch   Italiano  
Polish Syczek zmienny Português Mocho de orelhas das bangai
Svenska Banggaidvärguv Español Autillo de Banggai
Dansk   Russkiy Сулавесская сплюшка

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2017
► Eerdere publicaties...
2016 — Vulnerable (VU)
2014 — Vulnerable (VU)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 2.500 tot 9.999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Otus mendeni heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : - cm
Spanwijdte : 14 - 15 cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Banggai dwergooruil wordt hoofdzakelijk gescheiden van de nominaat door zijn geluid. Is duidelijk kleiner, met kleinere poten, heeft een grijzere gezichtsschijf en oranjegele ogen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Op Peleng komt de Banggai dwergooruil voor in zowel oerbossen als aangetaste bossen op alle hoogten, tot ten minste 900 meter.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Er is heel weinig bekend over het dieet van de Banggai dwergooruil, maar hij voedt zich waarschijnlijk met insecten, geleedpotigen en verschillende kleine gewervelde dieren

Voortplanting Voortplanting:
De broedbiologie is bijna geheel onbekend.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Aanwezig (inheems) - Extant (resident):
Indonesië

FOTOGALERIE

 


Banggaidwergooruil - Otus mendeni
Banggaidwergooruil - Otus mendeni







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: