HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Balsas-schreeuwuil - Megascops seductus

Balsas-schreeuwuil

Megascops seductus

Nederlands BALSAS-SCHREEUWUIL

Megascops seductus (Moore, 1941)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Megascops
English Balsas Screech-Owl Français Petit-duc du Balsas
Deutch Balsakreischeule Italiano Assiolo di Balsas
Polish Syczek samotny Português
Svenska Balsasskrikdvärguv Español Autillo del Balsas
Dansk Balsasdværghornugle Russkiy Малая сова Балзаса

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2014 — Least Concern (LC)
2013 — Near Threatened (NT)
2012 — Near Threatened (NT)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT) as Otus seductus
2000 — Unknown (LR/NT)
1994 — Not Recognized (NR)
1988 — Not Recognized (NR)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 13.300 tot 32.700 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Megascops seductus heeft 2 ondersoorten:
- Megascops seductus seductus
- Megascops seductus colimensis

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 24 - 26 cm
Spanwijdte : 50 - 51 cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
Bruinachtiger dan andere schreeuwuilen. Ook met een roze wens. Heeft bruine ogen en groenachtige snavel. Beste geïdentificeerd uit zeer vergelijkbare soortgenoten door zijn roep.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De balsas-schreeuwuil leeft in doornenbossen en staat open tot halfopen gebieden met verspreide bomen, evenals secundaire begroeiing, op een hoogte van 600 - 1500 meter.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Zijn dieet is weinig bekend, maar insecten en kleine gewervelde dieren zijn geregistreerd.

Voortplanting Voortplanting:
Het paren is geregistreerd in juni.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Mexico.

FOTOGALERIE

 


Balsas-schreeuwuil - Megascops seductus
Balsas-schreeuwuil - Megascops seductus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: