HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Angelina dwergooruil - Otus angelinae

Angelina dwergooruil

Otus angelinae

Nederlands ANGELINA DWERGOORUIL

Otus angelinae (Finsch, 1912)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Javan Scops-owl Français Petit-duc de Java
Deutch Angelinaeule Italiano Assiolo di Giava
Polish Syczek jawajski Português
Svenska Javadvärguv Español Autillo de Java
Dansk Javadværghornugle Russkiy Яванская совка

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Vulnerable (VU)
2008 — Vulnerable (VU)
2004 — Vulnerable (VU)
2000 — Vulnerable (VU)
1996 — Vulnerable (VU)
1994 — Vulnerable (VU)
1988 — Threatened (T)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 1.500 tot 7.000 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Otus angelinae heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 15 - 17 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Angelina dwergooruil is een kleine, roodbruine uil. Hij heeft een roestbruine gezichtsschijf, met prominente witte wenkbrauwen die tot aan de oorpluimen reiken. Roodbruine bovendelen, vaak met witachtige (en duidelijk zwart getipte) kraag en witachtige streep. Witachtige of romige buik. Goudgele iris. Vergelijkbare soort Soenda dwergooruil (Otus lempiji) is iets groter met over het algemeen grijzere gezichtsschijf, buffy wenkbrauwen, bruine of oranje iris en een andere roep.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Angelina dwergooruil leeft in tropisch bergbos tussen 1000 en 2000 meter hoogte.

Geluid Geluid:
Meestal stil, maar geeft bij alarm explosieve poep en (vooral jonge vogels) langdurig sissend contact. Hints Mogelijk het gemakkelijkst te vinden door te luisteren naar sissen of jammeren van jonge vogels.

Voedsel Voedsel:
De Angelina dwergooruil voedt zich voornamelijk met insecten zoals kevers, sprinkhanen en, zijn favoriet, mantids. Soms worden kleine hagedissen of slangen meegenomen. Jaagt om prooien te vangen vanaf stammen, ook vanaf de grond.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Indonesië.

FOTOGALERIE

 


Angelina dwergooruil - Otus angelinae
Angelina dwergooruil - Otus angelinae
Angelina dwergooruil - Otus angelinae
Angelina dwergooruil - Otus angelinae
Angelina dwergooruil - Otus angelinae
Angelina dwergooruil - Otus angelinae







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: