HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Andes dwerguil - Glaucidium jardinii

Andes-dwerguil

Glaucidium jardinii

Nederlands ANDES-DWERGUIL

Glaucidium jardinii (Bonaparte, 1855)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Glaucidium
English Andean Pygmy-owl Français Chevêchette des Andes
Deutch Andenkauz Italiano Civetta nana delle Ande
Polish Sóweczka andyjska Português Mocho pigmeu das andinas
Svenska Andinsk sparvuggla Español Mochuelo Andino
Dansk Andesspurveugle Russkiy Андский сычик

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Not Recognized (NR)
1988 — Not Recognized (NR)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Glaucidium jardinii is gesplitst in 2 soorten:
- Glaucidium jardinii
- Glaucidium costaricanum

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 14 - 16 cm
Spanwijdte : 92 - 96 cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
Iris is geel, wat een belangrijk veldteken is. Aan de bovenkant is de Andes dwerguil bruin gekleurd, het hoofd heeft bovenaan een kleine witachtige vlek en witte wenkbrauwen. De achterkant is gespikkeld en bleekgeel en de vleugels zijn wit en bleekgeel gestreept. Onderzijde overwegend wit, met een vleugje bruine balk over de borst. Borst- en buikzijde gestreept of bruin gevlekt. Staart donker met vier smalle witte balken.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Halfopen bos, regenwoud met dicht bladerdak en meer open kreupelhout, oeverbos, doornstruik.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Meestal vogels en ook grote insecten. Is meer gespecialiseerd in vogels dan andere van zijn soortgenoten.

Voortplanting Voortplanting:
Nest in een boomholte of een oud spechtgat.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, Venezuela.

FOTOGALERIE

 


Andes dwerguil - Glaucidium jardinii
Andes dwerguil - Glaucidium jardinii
Andes dwerguil - Glaucidium jardinii
Andes dwerguil - Glaucidium jardinii
Andes dwerguil - Glaucidium jardinii
Andes dwerguil - Glaucidium jardinii
Andes dwerguil - Glaucidium jardinii
Andes dwerguil - Glaucidium jardinii







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites