HOME
Indische torenvalk - Falco moluccensis

Indische torenvalk

Falco moluccensis

Nederlands INDISCHE TORENVALK

Falco moluccensis (Bonaparte, 1850)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Falco
English Spotted Kestrel Français Crécerelle des Moluques
Deutch Molukkenfalke Italiano Gheppio delle Molucche
Polish Pustulka plamista Português Francelho pintado
Svenska Moluckfalk Español Cernícalo Moluqueño
Dansk Moluktårnfalk Russkiy Молуккская пустельга

Synonym(s):
- Molukken toerenvalk

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort neemt toe.

Ondersoorten Falco moluccensis heeft 2 ondersoorten:
- Falco moluccensis moluccensis
- Falco moluccensis microbalius

Falco moluccensis jungei

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : circa 33 cm
Spanwijdte : 59 - 71 cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Indische torenvalk lijkt ook sterk op de torenvalk, maar is zwaarder gestippeld en heeft een donkerder gekleurde borst (beide geslachten). Het vrouwtje heeft een grijs gebandeerde staart. Ook qua gedrag lijkt deze valk op de torenvalk.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Verspreid over Wallacea en Java, bewoont de Indische torenvalk graslanden met verspreide bomen, licht beboste teelt en de randen van primair en hoog secundair bos. Langs kapwegen dringt het af en toe bossen binnen, en soms bewoont het open plekken in beboste gebieden. Het is ook bekend dat het in gebieden met menselijke bewoning leeft.

Geluid Geluid:
De Indische torenvalk heeft een roep die wordt beschreven als gewoon, een keek, keek, keek, vergelijkbaar met andere torenvalken. Tijdens de vlucht hebben ze de neiging om een ​​meer schreeuwende oproep te gebruiken, rrrrit, rrrrit, rrrrit.

Voedsel Voedsel:
De Indische torenvalk voedt zich voornamelijk met kleine zoogdieren, vogels, voornamelijk watervogels en duiven, hagedissen en insecten.

Voortplanting Voortplanting:
De Indische torenvalk vertoont soortgelijke nestgewoonten als andere torenvalken en kan worden gevonden in door mensen gemaakte structuren, verlaten nesten en kliffen. In Indonesië werden nesten gevonden op verschillende locaties, waaronder de puntdaken van traditionele huizen of in de kruinen van palmbomen. Nesten worden meestal bezet van maart tot september of oktober tijdens de paartijd.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Indonesië, Oost-Timor.

FOTOGALERIE

 


Indische torenvalk - Falco moluccensis
Indische torenvalk - Falco moluccensis
Indische torenvalk - Falco moluccensis
Indische torenvalk - Falco moluccensis
Indische torenvalk - Falco moluccensis
Indische torenvalk - Falco moluccensis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: