HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Indische Lannervalk - Falco jugger

Indische Lannervalk

Falco jugger

Nederlands INDISCHE LANNERVALK

Falco jugger (Gray, 1834)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Falco
English Laggar Falcon Français Faucon laggar
Deutch Laggarfalke Italiano Falco Laggaro
Polish Raróg indyjski Português Falcão lágar
Svenska Juggerfalk Español Halcón Yággar
Dansk Laggarfalk Russkiy Лаггар

Synonym(s):
- Laggarvalk

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Near Threatened (NT)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 10.000 tot 19.999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Falco jugger heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 39 - 46 cm
Spanwijdte : 100 - 112 cm
Gewicht : (M) 420 - 635 gram / (V) 675 - 1100 gram

Kenmerken Kenmerken:
De Indische lannervalk is een grote valk, met de lengte en gewicht van een slechtvalk, maar veel slanker. Deze lannervalk heeft lange vleugels en een relatief lange staart en lijkt daarmee sterk op de gewone lannervalk (F. biarmicus), ook in gedrag. De Indische lannervalk is echter wat donkerder, bruiner en voornamelijk grijsbruin van boven en wit van onder en heeft alleen wat tekening op de buik en flanken.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Het leefgebied bestaat uit droog, half bebost gebied of open gebied met verspreid staande boomgroepen in laagland tot hoogstens 1000 m boven zeeniveau.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Jaagt op vogels, waaronder tamme duiven en kippen.

Voortplanting Voortplanting:
Over het algemeen wordt het oude nest van gieren, wouwen of kraaien gebruikt dat in een boom, klif of gebouw is geplaatst. Legselgrootte is meestal 3 of 4 eieren, die bleker en rozer zijn dan slechtvalk.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Afghanistan, Bangladesh, India, Iran, Myanmar, Nepal, Pakistan.

Zwervend: Kazachstan, Turkmenistan, Vietnam.

FOTOGALERIE

 


Indische Lannervalk - Falco jugger
Indische Lannervalk - Falco jugger
Indische Lannervalk - Falco jugger
Indische Lannervalk - Falco jugger
Indische Lannervalk - Falco jugger
Indische Lannervalk - Falco jugger
Indische Lannervalk - Falco jugger
Indische Lannervalk - Falco jugger
Indische Lannervalk - Falco jugger
Indische Lannervalk - Falco jugger







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites