HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Grijzevalk - Falco hypoleucos

Grijzevalk

Falco hypoleucos

Nederlands GRIJZE VALK

Falco hypoleucos (Gould, 1841)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Falco
English Grey falcon Français Faucon gris
Deutch Silberfalke Italiano Falco grigio
Polish Sokól siwy Português Falcão cinzento
Svenska Gråfalk Español Halcón Gris
Dansk Gråfalk Russkiy Серый сокол

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Vulnerable (VU)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT)
2000 — Unknown (LR/NT)
1996 — Vulnerable (VU)
1994 — Vulnerable (VU)
1988 — Threatened (T)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.
Er leven naar schatting 999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Falco hypoleucos heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 33 - 43 cm
Spanwijdte : 81 - 103 cm
Gewicht : (M) circa 335 gram / (V) circa 500 - 624 gram

Kenmerken Kenmerken:
De grijze valk heeft een lengte van 33 tot 43 cm en een massa van 335 tot 624 gram (vrouwtje 50% zwaarder dan mannetje). Het verenkleed is voornamelijk grijs, met zwarte uiteinde van de vleugels. De onderkant is witachtig met dunne zwarte strepen.De poten zijn heldergeel, rond het oog is de huid oranjegeel.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De grijze valk leeft in de droge delen van Australië, meestal ver van de kust en waar minder dan 500 mm regen per jaar valt. Het leefgebied bestaat uit half open droog bos, savanne en duinvegetaties waardoor waterlopen waarlangs bomen staan.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Vogels zoals papegaaien en duiven vormen het belangrijkste voedsel voor de grijze valk. Ook kleine zoogdieren, hagedissen en grote insecten staan op het menu, evenals aas.

Voortplanting Voortplanting:
De soort nestelt in oude nesten van andere vogels, meestal kraaiachtigen, in de top van een boom in de buurt van water. Het legsel bestaat uit twee tot drie eieren, die in ongeveer 35 dagen worden uitgebroed. Na 41 tot 52 dagen verlaten de jongen het nest.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Australië, IPapoea-Nieuw-Guinea.

FOTOGALERIE

 


Grijzevalk - Falco hypoleucos
Grijzevalk - Falco hypoleucos
Grijzevalk - Falco hypoleucos
Grijzevalk - Falco hypoleucos
Grijzevalk - Falco hypoleucos
Grijzevalk - Falco hypoleucos
Grijzevalk - Falco hypoleucos
Grijzevalk - Falco hypoleucos
Grijzevalk - Falco hypoleucos
Grijzevalk - Falco hypoleucos







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites