HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Gebandeerde torenvalk - Falco zoniventris

Gebandeerde torenvalk

Falco zoniventris

Nederlands GEBANDEERDE TORENVALK

Falco zoniventris (Peters, 1854)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Falco
English Banded Kestrel Français Faucon à ventre rayé
Deutch Bindenfalke Italiano Gheppio fasciato del Madagascar
Polish Pustulka prazkowana Português Francelho listrado
Svenska ZWEEDS Español Cernícalo Malgache
Dansk Gråstribet Tårnfalk Russkiy Мадагаскарская полосатая пустельга

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Near Threatened (NT)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort is stabiel.
Er leven naar schatting 670 tot 6.700 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Falco zoniventris heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 27 - 30 cm
Spanwijdte : 60 - 68 cm
Gewicht : circa 180 - 240 gram

Kenmerken Kenmerken:
De bovendelen van de gebandeerde torenvalk zijn grijs en de staart is donker. De buik is witachtig met donkergrijze strepen op de keel en bovenborst en donkergrijze strepen op de onderborst en buik. De poten, ogen en washuid zijn geel en er is een blote gele huid rond het oog. Jonge vogels zijn bruiner dan de volwassenen met donkere ogen en minder blote huid rond het oog.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Het komt voor vanaf zeeniveau tot 2000 meter. Het leeft op open plekken en randen in bos en bos.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De gebandeerde torenvalk voedt zich met kleine reptielen zoals kameleons en daggekko's, grote insecten zoals sprinkhanen en kevers en af ​​en toe vogels. Een prooi wordt op de grond gevangen of uit een tak of boomstam gerukt.

Voortplanting Voortplanting:
Het paren vindt plaats van september tot december. Het nest is een eenvoudig schraapsel, meestal in het oude nest van een andere vogel, vooral de sikkelbekvanga. Het nest bevindt zich in een boomgat of tussen epifytische groei. Er worden drie gelige eieren gelegd.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Madagaskar.

FOTOGALERIE

 


Gebandeerde torenvalk - Falco zoniventris
Gebandeerde torenvalk - Falco zoniventris
Gebandeerde torenvalk - Falco zoniventris
Gebandeerde torenvalk - Falco zoniventris
Gebandeerde torenvalk - Falco zoniventris
Gebandeerde torenvalk - Falco zoniventris
Gebandeerde torenvalk - Falco zoniventris
Gebandeerde torenvalk - Falco zoniventris
Gebandeerde torenvalk - Falco zoniventris
Gebandeerde torenvalk - Falco zoniventris







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites