HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Borneodwergvalk - Microhierax latifrons

Borneodwergvalk

Microhierax latifrons

Nederlands BORNEODWERGVALK

Microhierax latifrons (Sharpe, 1879)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Microhierax
English White-fronted Falconet Français Fauconnet de Bornéo
Deutch Borneozwergfalke Italiano Falconetto del Borneo
Polish Sokolik bialoczelny Português Falconete de fronte branca
Svenska ZWEEDS Español Falconete de Borneo
Dansk Borneopygmæfalk Russkiy Белолобый сокол-крошка

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2017
► Eerdere publicaties...
2016 — Near Threatened (NT)
2012 — Near Threatened (NT)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT)
2000 — Unknown (LR/NT)
1994 — Unknown (LR/NT)
1988 — Near Threatened (NT)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 10.000 tot 19.999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Microhierax latifrons heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : circa 17 cm
Spanwijdte : 28 - 31 cm
Gewicht : circa 35 - 65 gram

Kenmerken Kenmerken:
De borneodwergvalk is de kleinste dagroofvogel van de wereld. De vogel is van boven donker en van onder licht gekleurd. De borst en buik zijn licht okerkleurig en de bovenkant van de borst en de wangen zijn wit. Het vrouwtje heeft een okerkleurig voorhoofd, bij het mannetje zijn de veren op het voorhoofd wit.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Over de borneodwergvalk is niet zo veel bekend. De soort leeft in de tropisch laaglandregenwoud van Sabah waar hij open plekken, zoals bosranden, opzoekt om te jagen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Hij voedt zich vooral met insecten, zoals vlinders en kevers, en kleine vogels. Vanaf een uitkijkpunt grijpt hij zijn prooi.

Voortplanting Voortplanting:
De borneodwergvalk nestelt in holtes gemaakt door spechten en Aziatische baardvogels in bomen en heeft een legsel dat bestaat uit twee of drie eieren. Het legsel wordt vaak verzorgd door meerdere volwassen dieren van verschillend geslacht.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Maleisië.

FOTOGALERIE

 


Borneodwergvalk - Microhierax latifrons
Borneodwergvalk - Microhierax latifrons
Borneodwergvalk - Microhierax latifrons
Borneodwergvalk - Microhierax latifrons







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites