HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Zwaluwstaartwouw - Elanoides forficatus

Zwaluwstaartwouw

Elanoides forficatus

Nederlands ZWALUWSTAARTWOUW

Elanoides forficatus (Linnaeus, 1758)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Elanoides
English Swallow-tailed kite Français Milan à queue fourchue
Deutch Schwalbenweih Italiano Nibbio americano codadirondine
Polish Jaskólak Português Gaviao tesoura
Svenska Svalstjärtsglada Español Elanio Tijereta
Dansk Svalehaleglente Russkiy Ласточковый коршун

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort neemt toe.

Ondersoorten Elanoides forficatus heeft 2 ondersoorten:
- Elanoides forficatus forficatus
- Elanoides forficatus yetapa

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 52 - 66 cm
Spanwijdte : 119 - 136 cm
Gewicht : (M) circa 325 - 612 gram / (V) circa 390 - 505 gram

Kenmerken Kenmerken:
De zwaluwstaartwouw is door zijn kenmerkende zwart-witte verenkleed en zijn lange, diepgevorkte staart gemakkelijk te herkennen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De zwaluwstaartwouw wordt grotendeels geassocieerd met grote stukken moerrasbossen die de nestgewoonten van vogels herbergen. Loblolly-dennen zijn de meest voorkomende keuze voor het bouwen van nesten, maar kale cipressen (Taxodium distichum) worden ook gebruikt wanneer de dennen niet beschikbaar zijn.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Deze wouw jaagt op insecten, kleine hagedissen, slangen en vogels. Al deze prooien worden, indien niet al te groot, opgegeten zonder dat de zwaluwstaartwouw op grond komt. Ook is hij in staat om vliegend te drinken.

Voortplanting Voortplanting:
De belangrijkste vereiste van deze broedplaatsen is voedselbeschikbaarheid en boomhoogte. Nestlocaties worden vaak gevonden in bomen van wel 30 meter hoog.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Belize; Verenigde Staten.

Bestaande (niet-broeden)
Costa Rica

Bestaande (passage)
Antigua en Barbuda; Barbados; Dominica; Dominicaanse Republiek; El Salvador; Grenada; Guadeloupe; Haïti; Jamaica; Martinique; Montserrat; Britse Maagdeneilanden; Maagdeneilanden, VS

Bestaande (inwoner)
Argentinië; Bahamas; Bolivia, Plurinationale Staten van; Brazilië; Kaaiman Eilanden; Colombia; Cuba; Ecuador; Frans-Guyana; Guatemala; Guyana; Honduras; Mexico; Nicaragua; Panama; Paraguay; Peru; Puerto Rico; Suriname; Trinidad en Tobago; Turks- en Caicoseilanden; Venezuela, Bolivariaanse Republiek

FOTOGALERIE

 


Zwaluwstaartwouw - Elanoides forficatus
Zwaluwstaartwouw - Elanoides forficatus
Zwaluwstaartwouw - Elanoides forficatus
Zwaluwstaartwouw - Elanoides forficatus
Zwaluwstaartwouw - Elanoides forficatus
Zwaluwstaartwouw - Elanoides forficatus
Zwaluwstaartwouw - Elanoides forficatus
Zwaluwstaartwouw - Elanoides forficatus
Zwaluwstaartwouw - Elanoides forficatus
Zwaluwstaartwouw - Elanoides forficatus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites