HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Zuid-Filippijnse kuifarend - Nisaetus pinskeri

Zuid-Filippijnse kuifarend

Nisaetus pinskeri

Nederlands ZUID-FILIPPIJNSE KUIFAREND

Nisaetus pinskeri (Preleuthner & Gamauf, 1998)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Nisaetus
English Pinsker's Hawk-Eagle Français Aigle de Pinsker
Deutch Mindanaohaubenadler Italiano
Polish Wojownik leśny Português
Svenska Pinskers hökörn Español Águila-azor de Pinsker
Dansk Russkiy

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2014 — Endangered (EN) 2008 — Not Recognized (NR)
2006 — Not Recognized (NR)
2004 — Not Recognized (NR)
2000 — Not Recognized (NR)
1994 — Not Recognized (NR)
1988 — Not Recognized (NR)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 600 tot 800 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Nisaetus pinskeri heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte: 60 - 62 cm
Spanwijdte: - cm
Gewicht: (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
Het verenkleed van de Zuid-Filippijnse kuifarend is op de bovenzijde lichtbruin en de donkerbruine staart is gestreept met vier tot vijf donkere, smalle banden. Het heeft een gestreepte bruine, zwart-witte buik. De kop en buik zijn roodbruin met zwarte strepen en de keel is witachtig. De vleugels zijn breed en rond, en tijdens de vlucht zijn geblokte slagpennen te zien. Hij is kleiner dan de Filippijnse havikarend waarvan het vaak als een ondersoort wordt beschouwd.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Zuid-Filippijnse kuifarend komt voor in bos en geavanceerde tweede groei van laaglanden tot meer dan 1.900 meter hoogte in bergachtig bemost bos.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Prooien zijn niet geregistreerd. Vermoedelijk voedt de Zuid-Filippijnse kuifarend zich met vogels.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Filippijnen.

FOTOGALERIE

 


Zuid-Filippijnse kuifarend - Nisaetus pinskeri
Zuid-Filippijnse kuifarend - Nisaetus pinskeri







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: