HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus

Woestijnbuizerd

Parabuteo unicinctus

Nederlands WOESTIJNBUIZERD

Parabuteo unicinctus (Temminck, 1824)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Parabuteo
English Harris's Hawk Français Buse de harris
Deutch Wüstenbussard Italiano Poiana di Harris
Polish Myszolowiec Português Gavao asa de telha
Svenska Kaktusvråk Español Busardo Mixto
Dansk Brunskuldret Våge Russkiy Пустынный канюк

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Parabuteo unicinctus heeft 2 ondersoorten:
- Parabuteo unicinctus unicinctus
- Parabuteo unicinctus harrisi

Parabuteo unicinctus superior

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 45 -60 cm
Spanwijdte : 92 - 121 cm
Gewicht : (M) circa 550 - 877 gram / (V) circa 825 - 1200 gram

Kenmerken Kenmerken:
De woestijnbuizerd is donker, bijna zwart tot roetbruin, met helder kastanjebruine schouders en ondervleugeldekveren. De onderbuik en onderstaartdekveren zijn wit. De staart is van boven zwart met een wit uiteinde. De ogen zijn bruin en de poten zijn helder geel. Een opvallend kenmerk van deze roofvogel is dat hij soms in groepen jaagt.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De woestijnbuizerd leeft in half-open laaglandgebieden zoals boomsavannes en halfwoestijnen van de zuidwestelijke Verenigde Staten tot Chili en Centraal-Argentinië.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Hagedissen, middelgrote vogels en zoogdieren tot de grootte van een volwassen konijn. De prooi wordt gevangen vanuit een lage glijvlucht of door stootduiken vanaf een lage uitkijkpost.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Paraguay, Peru, Verenigde Staten, Uruguay.

Voorkomen onzeker: Panama en Suriname.

FOTOGALERIE

 


Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus
Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus
Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus
Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus
Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus
Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus
Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus
Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus
Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus
Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus
Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus
Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites