HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Wegbuizerd - Rupornis magnirostris

Wegbuizerd

Rupornis magnirostris

Nederlands WEGBUIZERD

Rupornis magnirostris (Gmelin, 1788)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Rupornis
English Roadside Hawk Français Buse à gros bec
Deutch Straßenrand bussard Italiano Poiana beccogrosso
Polish Myszolów krzykliwy Português Gaviao carijo
Svenska Vägvråk Español Busardo Caminero
Dansk Tyknæbbet Våge Russkiy Дорожный канюк

Synonym(s):
- Buteo magnirostris

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC) as Buteo magnirostris
2009 — Least Concern (LC) as Buteo magnirostris
2008 — Least Concern (LC) as Buteo magnirostris
2004 — Least Concern (LC) as Buteo magnirostris
2000 — Unknown (LR/LC) as Buteo magnirostris
1994 — Unknown (LR/LC) as Buteo magnirostris
1988 — Unknown (LR/LC) as Buteo magnirostris


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort neemt toe.

Ondersoorten Rupornis magnirostris heeft 12 ondersoorten:
- Rupornis magnirostris magnirostris
- Rupornis magnirostris griseocauda
- Rupornis magnirostris conspectus
- Rupornis magnirostris gracilis
- Rupornis magnirostris sinushonduri
- Rupornis magnirostris petulans
- Rupornis magnirostris alius
- Rupornis magnirostris occiduus
- Rupornis magnirostris saturatus
- Rupornis magnirostris nattereri
- Rupornis magnirostris magniplumis
- Rupornis magnirostris pucherani

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 33 - 41 cm
Spanwijdte : 68 - 79 cm
Gewicht : (M) circa 239 - 246 gram / (V) circa 263 - 315 gram

Kenmerken Kenmerken:
De wegbuizerd heeft een relatief grote snavel. Meestal heeft de vogel een dwars bruin-wit gestreepte borst. Kenmerkend zijn de betrekkelijk korte vleugels en lange staart.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Deze roofvogel heeft een relatief grote snavel. Meestal heeft de vogel een dwars bruin-wit gestreepte borst. Kenmerkend zijn de betrekkelijk korte vleugels en lange staart.

Geluid Geluid:
Klik hier voor afspelen geluidsfragment.

Voedsel Voedsel:
Voornamelijk insecten (kevers, rupsen, sprinkhanen, bijen, mieren, duizendpoten, krekels, schorpioenen), spinnen, reptielen.

Voortplanting Voortplanting:
He bouwen van de nesten vindt plaats in de periode eind maart tot mei (midden tot laat droog seizoen) in Petén (Guatemala), waar jongen uitvliegen in juni-juli.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentina; Belize; Bolivia, Plurinational States of; Brazil; Colombia; Costa Rica; Ecuador; El Salvador; French Guiana; Guatemala; Guyana; Honduras; Mexico; Nicaragua; Panama; Paraguay; Peru; Suriname; United States; Venezuela, Bolivarian

Alleen broedgebied:
Uruguay.

FOTOGALERIE

 


Wegbuizerd - Rupornis magnirostris
Wegbuizerd - Rupornis magnirostris
Wegbuizerd - Rupornis magnirostris
Wegbuizerd - Rupornis magnirostris
Wegbuizerd - Rupornis magnirostris
Wegbuizerd - Rupornis magnirostris
Wegbuizerd - Rupornis magnirostris
Wegbuizerd - Rupornis magnirostris







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites