HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Tweetandwouw - Harpagus bidentatus

Tweetandwouw

Harpagus bidentatus

Nederlands TWEETANDWOUW

Harpagus bidentatus (Latham, 1790)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Harpagus
English Double-toothed kite Français Milan bidenté
Deutch Zwischenweih Italiano Arpago bidentato
Polish Cykadojad rdzawopiersny Português Gaviao ripina
Svenska Tandglada Español Milano Bidentado
Dansk Tandglente Russkiy Двузубый коршун

Synonym(s):
- Tandwouw

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Harpagus bidentatus heeft 2 ondersoorten:
- Harpagus bidentatus bidentatus
- Harpagus bidentatus fasciatus

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 29 - 35 cm
Spanwijdte : 60 - 72 cm
Gewicht : (M) circa 161 - 198 gram / (V) circa 190 - 229 gram

Kenmerken Kenmerken:
De tweetandwouw is donkergrijs van kleur. De witte stuitvlek van de vlieger is opvallend tijdens de vlucht, waardoor de tweetandwouw een van de gemakkelijkst te onderscheiden Costa Ricaanse roofvogels is.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De tweetandwouw is een vrij veel voorkomende vogel in de midden- en laaggelegen bossen van Midden-Amerika. De natuurlijke habitats zijn subtropisch of tropisch vochtig laaglandbos en subtropisch of tropisch vochtig bergbos.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Meestal geleedpotigen en kleine gewervelde dieren, vooral hagedissen en soms kikkers.

Voortplanting Voortplanting:
Nestbouw eind januari in Costa Rica, eind maart in Panama en begin april in Mexico; incubatie begin juli in Panama.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Belize, Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Frans-Guyana, Guatemala, Guyana, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Peru, Suriname, Trinidad, Tobago, Venezuela.

FOTOGALERIE

 


Tweetandwouw - Harpagus bidentatus
Tweetandwouw - Harpagus bidentatus
Tweetandwouw - Harpagus bidentatus
Tweetandwouw - Harpagus bidentatus
Tweetandwouw - Harpagus bidentatus
Tweetandwouw - Harpagus bidentatus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites