HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Andeskuifarend - Spizaetus isidori

Andeskuifarend

Spizaetus isidori

Nederlands ANDES KUIFAREND

Spizaetus isidori (Des Murs, 1845)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Neophron
English Black and chestnut eagle Français Aigle d'Isidore
Deutch Isidoradler Italiano Spizaeto nero e castano
Polish Andowik Português Águia bicolor
Svenska Isidors örn Español Águila Poma
Dansk Andesørn Russkiy Траурный орёл

Synonym(s):
- Oroaetus isidori
- Spitskuifarend

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2014 — Endangered (EN)
2012 — Vulnerable (VU)
2010 — Vulnerable (VU)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT) as Oroaetus isidori
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/NT) as Oroaetus isidori
1988 — Near Threatened (NT) as Oroaetus isidori


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 250 tot 999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Spizaetus isidori heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 60 - 80 cm
Spanwijdte : 144 - 166 cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa - gram

Kenmerken Kenmerken:
Deze grote, zwart bruine roofvogel heeft een opvallende kuif op de kop. De jongen zijn vaak grijs met witachtige onderzijde.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Deze soort komt voor in de bossen op hellingen van de Andes, meestal tussen de 1500 en 2800 m boven zeeniveau, maar soms ook op zeeniveau of juist veel hoger, tot op 3500 m. Het leefgebied bestaat uit bij voorkeur ongerept natuurlijk bos.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Grote vogels en boomzoogdieren, van eekhoorns tot apen; luiaards, boomstekelvarkens en neusberen werden ook gemeld. Ook kippen en kalkoenen.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië, Bolivia, Colombia, Ecuador , Peru, Venezuela.

FOTOGALERIE

 


Andes kuifarend - Spizaetus isidori
Andes kuifarend - Spizaetus isidori
Andes kuifarend - Spizaetus isidori
Andes kuifarend - Spizaetus isidori
Andes kuifarend - Spizaetus isidori
Andes kuifarend - Spizaetus isidori
Andes kuifarend - Spizaetus isidori
Andes kuifarend - Spizaetus isidori
Andes kuifarend - Spizaetus isidori
Andes kuifarend - Spizaetus isidori







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites