HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Slakkenwouw - Rostrhamus sociabilis

Slakkenwouw

Rostrhamus sociabilis

Nederlands SLAKKENWOUW

Rostrhamus sociabilis (Vieillot, 1817)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Rostrhamus
English Snail kite Français Milan des marais
Deutch Schneckenweih Italiano Nibbio delle Everglades
Polish Slimakojad czerwonooki Português Gaviao caramujeiro
Svenska Snäckglada Español Caracolero Común
Dansk Snegleglente Russkiy Общественный коршун-слизеед

Synonym(s):
- Moeraswouw

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort neemt toe.

Ondersoorten Rostrhamus sociabilis heeft 4 ondersoorten:
- Rostrhamus sociabilis sociabilis
- Rostrhamus sociabilis plumbeus
- Rostrhamus sociabilis major
- Rostrhamus sociabilis levis

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 39 - 48 cm
Spanwijdte : 99 - 115 cm
Gewicht : (M) circa 304 - 430 gram / (V) circa 362 - 480 gram

Kenmerken Kenmerken:
Volwassen mannetjes hebben een donkergrijs verenkleed met zwarte slagpennen, volwassen vrouwtjes zijn bruin met beige gestreepte onderdelen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Laaglanden van subtropen tot tropen; heeft moerassen nodig die gedurende ten minste 2 jaar continu onder water staan.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Deze roofvogel is een echte voedselspecialist. Deze bewoner van zoetwatermoerassen voedt zich bijna uitsluitend met waterslakken. De wouw gebruikt zijn lange, dunne haaksnavel om het vlees uit de slakkenhuizen te halen. Hij vliegt traag over ondiepe plasjes en pikt bij het oppervlak etende slakken uit het water.

Voortplanting Voortplanting:
Hij nestelt in een struik of op de grond en legt 3-4 eieren.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Verenigde Staten, Uruguay.

FOTOGALERIE

 


Slakkenwouw - Rostrhamus sociabilis
Slakkenwouw - Rostrhamus sociabilis
Slakkenwouw - Rostrhamus sociabilis
Slakkenwouw - Rostrhamus sociabilis
Slakkenwouw - Rostrhamus sociabilis
Slakkenwouw - Rostrhamus sociabilis
Slakkenwouw - Rostrhamus sociabilis
Slakkenwouw - Rostrhamus sociabilis
Slakkenwouw - Rostrhamus sociabilis
Slakkenwouw - Rostrhamus sociabilis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites