HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis

Savannebuizerd

Buteogallus meridionalis

Nederlands SAVANNEBUIZERD

Buteogallus meridionalis (Latham, 1790)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Buteogallus
English Savanna hawk Français Buse roussâtre
Deutch Froschbussard Italiano Poiana delle savane
Polish Czarnostrzab rdzawy Português Gaviao caboclo
Svenska Savannvråk Español Busardo Sabanero
Dansk Savannevåge Russkiy Саванный канюк

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort neemt toe.

Ondersoorten Buteogallus meridionalis heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 46 - 64 cm
Spanwijdte : 121 - 140 cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa - gram

Kenmerken Kenmerken:
De volwassen savannebuizerd heeft een roestbruin lichaam met grijze vlekjes boven en fijne zwarte blokjes onder. De slagpennen van de lange brede vleugels zijn zwart en de staart is zwart-wit gestreept. De poten zijn geel.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Tropische tot subtropische gebieden, voornamelijk tot 1000 meter hoogte maar uitzonderlijk tot 2075 meter in Colombia.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De savannebuizerd voedt zich met kleine zoogdieren, hagedissen, slangen, krabben en grote insecten. Het zit meestal op een open hoge baars van waaruit het op zijn prooi duikt, maar zal ook te voet jagen, en verschillende vogels kunnen zich verzamelen bij grasvuren.

Voortplanting Voortplanting:
Het nest bestaat uit met gras omzoomde takken en is gebouwd in een palmboom. Het legsel bestaat uit een enkel wit ei en de jongen hebben 6,5 tot 7,5 weken nodig om uit te vliegen.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentina; Bolivia, Plurinational States of; Brazil; Colombia; Costa Rica; Ecuador; French Guiana; Guyana; Panama; Paraguay; Peru; Suriname; Trinidad and Tobago; Venezuela, Bolivarian.

Alleen broedgebied:
Uruguay.

FOTOGALERIE

 


Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites