Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Voorkomen Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Savannebuizerd - Buteogallus meridionalis (Latham, 1790)
English Savanna hawk FranÁais Buse rouss‚tre Deutch Froschbussard
Italiano Poiana delle savane Svenska savannvrŚk EspaŮol Busardo Sabanero
PortuguÍs Gaviao-caboclo Polski Czarnostrzab rdzawy Dansk SavannevŚge
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort loopt op Populatie trend van deze soort neemt toe.
 
Ondersoorten:
Buteogallus meridionalis heeft geen ondersoorten (monotypisch).
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 46 - 64 cm
Spanwijdte : 121 - 140 cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa - gram
 
Kenmerken:
De volwassene heeft een roestbruin lichaam met grijze vlekjes boven en fijne zwarte blokjes onder. De slagpennen van de lange brede vleugels zijn zwart en de staart is zwart-wit gestreept. De poten zijn geel.
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
Uruguay.
 
Habitat:
Tropische tot subtropische gebieden, voornamelijk tot 1000 meter hoogte maar uitzonderlijk tot 2075 meter in Colombia.
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
De savannebuizerd voedt zich met kleine zoogdieren, hagedissen, slangen, krabben en grote insecten. Het zit meestal op een open hoge baars van waaruit het op zijn prooi duikt, maar zal ook te voet jagen, en verschillende vogels kunnen zich verzamelen bij grasvuren.
 
Voortplanting:
Het nest bestaat uit met gras omzoomde takken en is gebouwd in een palmboom. Het legsel bestaat uit een enkel wit ei en de jongen hebben 6,5 tot 7,5 weken nodig om uit te vliegen.
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: