HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Salvins bonte buizerd - Pseudastur occidentalis

Salvins bonte buizerd

Pseudastur occidentalis

Nederlands SALVINS BONTE BUIZERD

Pseudastur occidentalis (Salvin, 1876)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Pseudastur
English Grey-backed hawk Français Buse à dos gris
Deutch Graukopfbussard Italiano Poiana dorsogrigio
Polish Bialostrzab szaroglowy Português Gavião de dorso cinzento
Svenska Gråryggig vråk Español Busardo Dorsigrís
Dansk Sodrygget Våge Russkiy Сероспинный пегий канюк

Synonym(s):
- Leucopternis occidentalis

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Endangered (EN) as Leucopternis occidentalis
2008 — Endangered (EN) as Leucopternis occidentalis
2004 — Endangered (EN) as Leucopternis occidentalis
2000 — Endangered (EN) as Leucopternis occidentalis
1996 — Endangered (EN) as Leucopternis occidentalis
1994 — Endangered (EN) as Leucopternis occidentalis
1988 — Threatened (T) as Leucopternis occidentalis


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 250 tot 999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Leucopternis occidentalis heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 45 - 52 cm
Spanwijdte : 104 - 116 cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa 660 gram

Kenmerken Kenmerken:
De Salvins bonte buizerd is een middelgrote roofvogel met een donkere, bijna zwarte mantel en vleugels. De kop en nek zijn wit gestreept. De staart is wit met een brede, zwarte eindband. De vogel is van onder geheel wit, de poten zijn geel.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Het leefgebied van de Salvins bonte buizerd bestaat uit loofbossen meestal tussen de 100 en 1400 m boven zeeniveau.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Het voedsel bestaat uit hagedissen, slangen, krabben, kleine knaagdieren, kleine vogels, regenwormen, kikkers en grote insecten.

Voortplanting Voortplanting:
Uit waarnemingen is gebleken dat deze soort broedt activiteit vertoont in het regenseizoen (december tot april, vooral februari).

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Ecuador , Peru.

FOTOGALERIE

 


Salvins bonte buizerd - Pseudastur occidentalis
Salvins bonte buizerd - Pseudastur occidentalis
Salvins bonte buizerd - Pseudastur occidentalis
Salvins bonte buizerd - Pseudastur occidentalis
Salvins bonte buizerd - Pseudastur occidentalis
Salvins bonte buizerd - Pseudastur occidentalis
Salvins bonte buizerd - Pseudastur occidentalis
Salvins bonte buizerd - Pseudastur occidentalis
Salvins bonte buizerd - Pseudastur occidentalis
Salvins bonte buizerd - Pseudastur occidentalis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites