Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Roodbroekwouw - Harpagus diodon
Roodbroekwouw - Harpagus diodon
Roodbroekwouw - Harpagus diodon
Voorkomen Roodbroekwouw - Harpagus diodon
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Roodbroekwouw - Harpagus diodon (Temminck, 1823)
English Rufous-thighed kite FranÁais Milan ŗ culottes rouges Deutch Braunschenkelweih
Italiano Arpago dai calzoni rossi Svenska rostbyxglada EspaŮol Milano Muslirrufo
PortuguÍs Gaviao-bombachina Polski Cykadojad bialopiersny Dansk Lysbuget Tandglente
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie van deze soort loopt terug Populatie trend van deze soort loopt terug.
 
Ondersoorten:
Harpagus diodon heeft geen ondersoorten (monotypisch).
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 29 - 35 cm
Spanwijdte : 60 - 70 cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa - gram
 
Kenmerken:
Een opvallende kleine wouw met roodbruine dijen en delen van de vleugels; keel grijs met zwarte middenlijn. Juveniele hebben donkere vlekken; dijen en vleugels bleker roestbruin.
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
ArgentiniŽ, Bolivia, BraziliŽ, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Paraguay, Suriname.
 
Habitat:
De natuurlijke habitats zijn subtropisch of tropisch droog bos, subtropisch of tropisch vochtig laaglandbos en subtropisch of tropisch vochtig bergbos.
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
Er zijn weinig meldingen van voeding, waaronder insecten (vooral krekels), hagedissen en kleine vogels.
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: