HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Papoeadwergarend - Hieraaetus weiskei

Papoeadwergarend

Hieraaetus weiskei

Nederlands PAPOEA DWERGAREND

Hieraaetus weiskei (Reichenow, 1900)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Hieraaetus
English New Guinea Hawk-eagle Français Aigle de Weiske
Deutch Papuazwergadler Italiano  
Polish Orzełek nowogwinejski Português  
Svenska Pygméörn Español Águila papúa
Dansk   Russkiy  

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2006 — Least Concern (LC)
2004 — Not Recognized (NR)
2000 — Not Recognized (NR)
1994 — Not Recognized (NR)
1988 — Not Recognized (NR)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Hieraaetus weiskei heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 38 - 48 cm
Spanwijdte : 112 - 126 cm
Gewicht : (M) circa 480 gram / (V) circa - gram

Kenmerken Kenmerken:
Tot voor kort beschouwd als specifiek voor H. morphnoides, maar verschilt in zijn kleinere omvang. De vleugellengte 308-317 mm versus 332-396 mm bij mannen en 327–342 mm versus 367-413 mm bij vrouwtjes.

Minder uitgesproken of niet-bestaande malaire streep. Is meer gelijkmatig verdeeld met donkere kroonstrepen op een witte basis (versus dichter opeengepakte bredere donkere centrale kroonstrepen op biscuitkleurige basis, waardoor een afgedekt effect ontstaat met een prominenter bleke postoculaire supercilium); borststrepen prominenter en uitgebreider; afwezigheid van brede lichtbruine (biscuitkleurige) kraag (vanaf nekzijden rond nek); minder gekuifde kroon; zeven (niet zes) staartbalken, donkerder en breder van patroon en reikende randen van veren; donkerdere bovendelen, inclusief slagpennen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Gebruikt primair regenwoud, oeverbos, moessonbos en bosranden; zweeft laag boven het bos.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Er zijn Papoea dwergarenden gezien die zweefden en op prooien doken in bosluifels. De roofvogel is in staat tot zeer snelle duiken en valt andere vogels aan, zoals de bruine koekoeksduif en de bergvruchtduif. Gewoonlijk zweeft de roofvogel laag over het bladerdak op zoek naar prooien en duikt dan op andere vogels in het bladerdak.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Papoea-Nieuw-Guinea en Indonesië.

FOTOGALERIE

 


Papoeadwergarend - Hieraaetus weiskei
Papoeadwergarend - Hieraaetus weiskei







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites