Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Molukkensperwer - Accipiter erythrauchen
Molukkensperwer - Accipiter erythrauchen
Molukkensperwer - Accipiter erythrauchen
Voorkomen Molukkensperwer (Accipiter erythrauchen)
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Molukkensperwer - Accipiter erythrauchen (Gray, 1861)
English Rufous-necked sparrowhawk Deutch Molukkenhabicht FranÁais Epervier ŗ gorge grise
Italiano Sparviero dal collare delle Molucche Svenska MolucksparvhŲk EspaŮol Gavilancito MoluqueŮo
PortuguÍs Gavi„ozinho-de-pescoÁo-ruivo Polski Krogulec rdzawy Dansk MolukspurvehÝg
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort neemt af Populatie trend van deze soort neemt af.
 
Ondersoorten:
Accipiter erythrauchen heeft 2 ondersoorten:
- Accipiter erythrauchen erythrauchen
- Accipiter erythrauchen ceramensis
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 26 - 35 cm
Spanwijdte : 47 - 65 cm
Gewicht : (M) circa 156 gram / (V) circa - gram
 
Kenmerken:
De Molukkensperwer is meestal grijs met een roestbruine nek, gele klauwen en een gele snavel met zwarte punt. De juveniele vogels zijn bruin.

Er leven naar schatting 670 tot 6.700 volwassen exemplaren in het wild.
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
IndonesiŽ.
 
Habitat:
De natuurlijke habitats zijn subtropisch of tropisch vochtig laaglandbos en subtropisch of tropisch vochtig bergbos.
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
Kleine vogels. Prooien worden op een typische sperwer manier gevangen. Na een snelle achtervolging van een verborgen nest in het bos of aan de bosrand.
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: