HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Molukkenarend - Aquila gurneyi

Molukkenarend

Aquila gurneyi

Nederlands MOLUKKENAREND

Aquila gurneyi (Gray, 1860)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Aquila
English Gurney's eagle Français Aigle de Gurney
Deutch Gurney-Adler Italiano Aquila di Gurney
Polish Orzel molucki Português Águia das molucas
Svenska Gurneys örn Español Águila Moluqueña
Dansk Molukørn Russkiy Молуккский орёл

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Near Threatened (NT)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT)
2000 — Unknown (LR/NT)
1994 — Unknown (LR/NT)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven...

Ondersoorten Aquila gurneyi heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 66 - 86 cm
Spanwijdte : 170 - 190 cm
Gewicht : (M) circa 2800 gram / (V) circa 3100 gram

Kenmerken Kenmerken:
De Molukkenarend is een vrij grote soort. Voornamelijk donkerbruin tot zwart, met bleke onderkanten aan de slagpennen en een ronde staart. Een onvolwassen vogel weegt circa 3 kg. Vrouwtjes zijn groter dan de mannetjes. Zijn vleugels worden horizontaal gehouden tijdens het zweven.

Jongeren hebben bruine schouderveren, vleugeldekveren en rug, gevlekt met grijs en bef. De zwarte staart is lichtjes gestreept en het hoofd en de onderkant zijn lichtbruin en vervagen in een crèmekleurige buik en benen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Molukkenarend komt voor van de Molukken tot Irian Jaya en het grootste deel van Nieuw-Guinea. Van zeeniveau tot 1500 meter hoogte. Van de Saibai- en Boigu-eilanden in de noordwestelijke Torres Strait. het bewoont een breed scala aan habitats van zeeniveau tot aan de sneeuwgrens.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Het voedt zich met zoogdieren (zoals cuscuses), reptielen, vissen en vogels.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea.

FOTOGALERIE

 


Molukkenarend - Aquila gurneyi
Molukkenarend - Aquila gurneyi
Molukkenarend - Aquila gurneyi
Molukkenarend - Aquila gurneyi







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites