HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Mississippi wouw - Ictinia mississippiensis

Mississippi wouw

Ictinia mississippiensis

Nederlands MISSISSIPPIWOUW

Ictinia mississippiensis (Wilson, 1811)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Ictinia
English Mississippi kite Français Milan du Mississippi
Deutch Mississippiweih Italiano Ittinia del Mississippi
Polish Cykadojad jasnoglowy Português Gaviao do mississipi
Svenska Mississippiglada Español Elanio del Mississipí
Dansk Falkeglente Russkiy Миссисипский коршун

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort neemt toe.

Ondersoorten Er zijn geen ondersoorten gemeld (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 30 - 37 cm
Spanwijdte : 75 - 83 cm
Gewicht : (M) 214 - 304 gram / (V) 270 - 388 gram

Kenmerken Kenmerken:
De Mississippi wouw is een mooie sperwerachtige vogel, wiens lichaam een algemene grijze kleur heeft, waarvan de kop lichtere asgrijs is. De Mississippi wouw heeft een zwarte staart, diep rode ogen en geel tot roodkleurige benen.

Vlucht Vlucht:
In de vlucht is deze vogel sierlijk en uitbundig.

Habitat Habitat:
Hoge bomen in de buurt van water in open bossen en savannes hebben de voorkeur voor het bouwen van hun nesten.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Mississippi wouw is voornamelijk een insecteneter, met een duidelijke voorkeur voor sprinkhanen, krekels, libellen en andere insecten die zij, soms in de vlucht consumeren. Soms zal de Mississippi wouw zich voeden met kleine slangen, hagedissen, kikkers en kleine vogels.

Voortplanting Voortplanting:
De Mississippi wouw broedt eind mei of begin juni. Beide seksen broeden, de meestal twee blauwwitte eieren, tot ze uitkomen. Dit is meestal 31 tot 32 dagen later.

Overige Overige:
De Mississippi wouw leeft circa zeven jaren in het wild.

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië, Belize, Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Verenigde Staten.

FOTOGALERIE

 


Mississippi wouw - Ictinia mississippiensis
Mississippi wouw - Ictinia mississippiensis
Mississippi wouw - Ictinia mississippiensis
Mississippi wouw - Ictinia mississippiensis
Mississippi wouw - Ictinia mississippiensis
Mississippi wouw - Ictinia mississippiensis
Mississippi wouw - Ictinia mississippiensis
Mississippi wouw - Ictinia mississippiensis
Mississippi wouw - Ictinia mississippiensis
Mississippi wouw - Ictinia mississippiensis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites