Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Meyers havik - Accipiter meyerianus
Meyers havik - Accipiter meyerianus
Meyers havik - Accipiter meyerianus
Meyers havik - Accipiter meyerianus
Voorkomen Meyers havik - Accipiter meyerianus
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Meyers havik - Accipiter meyerianus (Sharpe, 1878)
English Meyer's Goshawk FranÁais Autour de Meyer Deutch Meyerhabicht
Italiano Astore di Meyer Svenska Meyers duvhŲk EspaŮol Azor de Meyer
PortuguÍs AÁor-papua Polski Jastrzab papuaski Dansk PapuaduehÝg
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort loopt terug Populatie trend van deze soort loopt terug.
 
Ondersoorten:
Accipiter meyerianus heeft geen ondersoorten (monotypisch).
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 43 - 53 cm
Spanwijdte : 86 - 105 cm
Gewicht : (M) circa 530 gram / (V) circa 1100 gram
 
Kenmerken:
Hij leeft in IndonesiŽ, Papoea-Nieuw-Guinea en de Salomonseilanden. Op de Molukken en de Salomonseilanden is de verspreiding erg karig. Soms broedt de Meyers havik op Kolombangara en Guadalcanal. Op de eilanden van de Bismarck-archipel wordt de vogel ook waargenomen. Volgens een bron is de vogel wijdverspreid maar erg zeldzaam op Nieuw-Guinea.

Er leven naar schatting 670 tot 6.700 volwassen exemplaren in het wild.
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
IndonesiŽ, Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden.
 
Habitat:
(Sub)tropische vochtige laagland- en bergbossen horen tot zijn natuurlijke habitats.
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
-
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: