HOME
Maleise zwarte arend - Ictinaetus malaiensis

Maleise zwarte arend

Ictinaetus malaiensis

Nederlands MALEISE ZWARTE AREND

Ictinaetus malaiensis (Temminck, 1822)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Ictinaetus
English Black Eagle Français Aigle noir
Deutch Malaienadler Italiano Aquila nera indiana
Polish Orlik malajski Português Águia preta
Svenska Svartörn Español Águila Milana
Dansk Indisk Sortørn Russkiy Орёл-яйцеед

Synonym(s):
- Ictinaetus malayensis
- Indische zwarte arend

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Ictinaetus malaiensis heeft 2 ondersoorten:
- Ictinaetus malaiensis malaiensis
- Ictinaetus malaiensis perniger

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 67 - 81 cm
Spanwijdte : 164 - 182 cm
Gewicht : (M) 1000 - 1600 gram / (V) 1000 - 1600 gram

Kenmerken Kenmerken:
De volwassen Maleise zwarte arend is een geheel zwarte vogel, met een gele snavelbasis en gele poten. Onvolwassen vogels zijn bruin, met okerkleurige ondervleugeldekveren. Het vliegbeeld is zeer kenmerken met de lange, "gevingerde" vleugels.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De ondersoort I. mal. perniger van de Maleise zwarte arend broedt aan de voet van de Himalaya, de Oost-Ghats en de West-Ghats in India en verder op Sri Lanka. De nominaat komt voor in een groot gebied dat zich uitstrekt over Myanmar, Zuid-China, Taiwan, het schiereiland Malakka, de Grote Soenda-eilanden en de Molukken.
Het is een niet zo algemene vogelsoort van beboste gebieden: zowel van laagland als van heuvelland en gebergte tot 2500 m boven de zeespiegel.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Maleise zwarte arend jaagt boven de boomkronen en plukt vaak met de poten nestelende vogels van het nest, maar hij jaagt ook boven lage vegetatie of langs rotswanden op knaagdieren.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Bangladesh, Bhutan, Brunei Darussalam, Cambodja, China, India, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Vietnam.

FOTOGALERIE

 


Maleise zwarte arend - Ictinaetus malaiensis
Maleise zwarte kuifarend - Ictinaetus malaiensis
Maleise zwarte arend - Ictinaetus malaiensis
Maleise zwarte kuifarend - Ictinaetus malaiensis
Maleise zwarte arend - Ictinaetus malaiensis
Maleise zwarte kuifarend - Ictinaetus malaiensis
Maleise zwarte arend - Ictinaetus malaiensis
Maleise zwarte kuifarend - Ictinaetus malaiensis
Maleise zwarte arend - Ictinaetus malaiensis
Maleise zwarte kuifarend - Ictinaetus malaiensis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: