HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides

Madagaskar zeearend

Haliaeetus vociferoides

Nederlands MADAGASKAR ZEEAREND

Haliaeetus vociferoides (Des Murs, 1845)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Haliaeetus
English Madagascar Fish-eagle Français Pygargue de Madagascar
Deutch Madagaskar Schreiseeadler Italiano Aquila pescatrice del Madagascar
Polish Bielik madagaskarski Português Águia pesqueira de rabo branco
Svenska Madagaskarhavsörn Español Pigargo Malgache
Dansk Madagaskarflodørn Russkiy Мадагаскарский орлан-крикун

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2018
► Eerdere publicaties...
2016 — Critically Endangered (CR)
2015 — Critically Endangered (CR)
2013 — Critically Endangered (CR)
2012 — Critically Endangered (CR)
2010 — Critically Endangered (CR)
2009 — Critically Endangered (CR)
2008 — Critically Endangered (CR)
2004 — Critically Endangered (CR)
2000 — Critically Endangered (CR)
1996 — Critically Endangered (CR)
1994 — Critically Endangered (CR)
1988 — Threatened (T)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 240 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Haliaeetus vociferoides heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 60 - 66 cm
Spanwijdte : 165 - 180 cm
Gewicht : (M) circa 2200 - 2700 gram / (V) circa 2800 - 3500 gram

Kenmerken Kenmerken:
Deze zeearend 60 tot 66 cm lang. Het is een grote soort zeearend. De vogel is overwegend donker roodbruin, de kruin is donkerbruin terwijl de "wangen" en de keel daarentegen licht, bijna wit zijn. De staart is kort en wit. Onvolwassen vogels hebben een donkere staart en zijn bruin gevlekt.

Vlucht Vlucht:
De vogel jaagt laag over het water en kan urenlang stil zitten in een grote boom.

Habitat Habitat:
Deze soort komt voor aan de westkant van Madagaskar. Het leefgebied bestaat uit een combinatie van grote wateren zoals meren of de zee met bebost gebied waarin vooral grote bomen staan.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Meestal aan de oppervlakte levende vissen, waaronder Tilapia en enkele krabben. Af en toe aas.

Voortplanting Voortplanting:
Leggen eieren van eind mei tot half juli.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:


Alleen broedgebied:

FOTOGALERIE

 


Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides
Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides
Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides
Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides
Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides
Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides
Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides
Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides
Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides
Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides
Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides
Madagaskar zeearend - Haliaeetus vociferoides







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites