HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Langstaarthavik - Urotriorchis macrourus

Langstaarthavik

Urotriorchis macrourus

Nederlands LANGSTAART HAVIK

Urotriorchis macrourus (Hartlaub, 1855)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Urotriorchis
English Long-tailed hawk Français Autour à longue queue
Deutch Langschwanzhabicht Italiano Astore codalunga
Polish Jastrzab dlugosterny Português Acor rabilongo
Svenska Långstjärtad hök Español Azor Rabilargo
Dansk Langhalet Høg Russkiy Африканский длиннохвостый ястреб

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2017
► Eerdere publicaties...
2016 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven...

Ondersoorten Urotriorchis macrourus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 56 - 65 cm
Spanwijdte : 81 - 90 cm
Gewicht : (M) circa 490 gram / (V) circa - gram

Kenmerken Kenmerken:
De langstaarthavik is een slanke roofvogel die 56 tot 65 cm lang is, met een spanwijdte van 81 to 90 cm. Geen enkele andere havikachtige roofvogel heeft een dergelijk lange staart (30-37 cm) ten opzichte van het lichaam. De bovendelen zijn grijs, de borst en buik zijn kastanjebruin en de punten van de staartpennen zijn wit. Verder heeft de vogel een witte stuit.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De langstaarthavik komt voor in de regenwouden van Liberia tot in de Centraal-Afrikaanse Republiek en zuidelijk tot in Gabon. Het is een uitgesproken bosvogel die zich schuil houdt in dichte ondergroei, maar ook hoog in de kronen van de bomen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Bekend om eekhoorns, vleermuizen en knaagdieren te slaan; stevige benen en klauwen suggereren de voorkeur voor zoogdieren, maar slaan ook vogels.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Angola, Kameroen, Kongo, Ivoorkust; Equatoriaal-Guinea, Gabon, Ghana, Guinea, Liberia, Nigeria, Sierra Leone, Soedan, Togo, Oeganda.

FOTOGALERIE

 


Langstaarthavik - Urotriorchis macrourus
Langstaarthavik - Urotriorchis macrourus
Langstaarthavik - Urotriorchis macrourus
Langstaarthavik - Urotriorchis macrourus
Langstaarthavik - Urotriorchis macrourus
Langstaarthavik - Urotriorchis macrourus
Langstaarthavik - Urotriorchis macrourus
Langstaarthavik - Urotriorchis macrourus
Langstaarthavik - Urotriorchis macrourus
Langstaarthavik - Urotriorchis macrourus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites