HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Kuifhavik - Accipiter trivirgatus

Kuifhavik

Accipiter trivirgatus

Nederlands KUIFHAVIK

Accipiter trivirgatus (Temminck, 1824)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Accipiter
English Crested goshawk Français Autour huppé
Deutch Schopfhabicht Italiano Astore crestato asiatico
Polish Krogulec czubaty Português Açor de crista
Svenska Tofsduvhök Español Azor Moñudo
Dansk Toppet Duehøg Russkiy Хохлатый ястреб

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Accipiter trivirgatus heeft 11 ondersoorten:
- Accipiter trivirgatus trivirgatus
- Accipiter trivirgatus indicus
- Accipiter trivirgatus peninsulae
- Accipiter trivirgatus layardi
- Accipiter trivirgatus formosae
- Accipiter trivirgatus niasensis
- Accipiter trivirgatus javanicus
- Accipiter trivirgatus microstictus
- Accipiter trivirgatus palawanus
- Accipiter trivirgatus extimus
- Accipiter trivirgatus castroi

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 30 - 46 cm
Spanwijdte : 68 - 76 cm
Gewicht : (M) circa 350 gram / (V) circa 560 gram

Kenmerken Kenmerken:
Kuifhaviken hebben grijsbruine veren met op de kop een kuif. De vleugels zijn kort en breed en de staart is vrij lang, wat hem tot een snelle en behendige vlieger maakt. Ze worden 30 tot 46 centimeter groot, waarbij vrouwtjes veel groter zijn dan mannetjes. Mannetjes hebben een donkerbruine kroon, een grijze kop en zwarte strepen aan de keel, borst en buik. Vrouwtjes zijn meer bruin van kleur op kop en borst.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De kuifhavik leeft in tropische gebieden in Azië, met name in India, Sri Lanka, China, Indonesië en de Filipijnen. Daar leven ze op de laaglanden en niet in de bergen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De kuifhavik jaagt op vogels, kleine zoogdieren en reptielen.

Voortplanting Voortplanting:
Hun nest wordt gemaakt van takken waarin ze 2 tot 3 eieren leggen.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:


Alleen broedgebied:

FOTOGALERIE

 


Kuifhavik - Accipiter trivirgatus
Kuifhavik - Accipiter trivirgatus
Kuifhavik - Accipiter trivirgatus
Kuifhavik - Accipiter trivirgatus
Kuifhavik - Accipiter trivirgatus
Kuifhavik - Accipiter trivirgatus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites