HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Kransarend - Buteogallus coronatus

Kransarend

Buteogallus coronatus

Nederlands KRANSAREND

Buteogallus coronatus (Vieillot, 1817)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Buteogallus
English Crowned eagle Français Buse couronnée
Deutch Kronenstreitadler Italiano Aquila solitaria coronata
Polish Harpijnik szary Português Aguia cinzenta
Svenska Kroneremitörn Español Águila de Azara
Dansk Toppet Eremitørn Russkiy Хохлатый орёл-отшельник

Synonym(s):
- Harpyhaliaetus coronatus

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Endangered (EN) as Harpyhaliaetus coronatus
2008 — Endangered (EN) as Harpyhaliaetus coronatus
2004 — Endangered (EN) as Harpyhaliaetus coronatus
2000 — Vulnerable (VU) as Harpyhaliaetus coronatus
1996 — Vulnerable (VU) as Harpyhaliaetus coronatus
1994 — Vulnerable (VU) as Harpyhaliaetus coronatus
1988 — Threatened (T) as Harpyhaliaetus coronatus


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 250 tot 999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Buteogallus coronatus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 75 - 85 cm
Spanwijdte : 170 - 183 cm
Gewicht : (M) circa 2800 gram / (V) circa 3000 gram

Kenmerken Kenmerken:
Brede vleugels, korte staart en lange benen; min of meer uniform donkergrijs of asbruin.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De kransarend leeft in Argentinië, Brazilië, Paraguay en Bolivia. Het heeft de neiging om te leven in open bossen en moerassen, in tegenstelling tot zijn naaste verwant, de berg solitaire adelaar, die alleen in dicht bergbos leeft. Gespot in grote bomen, het nest van deze soort is een groot platform van stokken van ongeveer 1,2 m breed en 30 cm diep. Eén nest stond op de top van een boom die ook een gemeenschappelijk nest van monniksparkieten bevatte.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De kransarend staat bekend om zijn trage bewegingen gedurende de dag en er wordt verondersteld dat zijn activiteit grotendeels in de schemering plaatsvindt. Hij jaagt voornamelijk op zoogdieren, waaronder gordeldieren, stinkdieren, wezels, knaagdieren en apen. Het jaagt ook op reptielen (voornamelijk slangen), vissen, lammeren en af ​​en toe vogels, waaronder tinamou en gevogelte.

Voortplanting Voortplanting:
Eieren werden geregistreerd in oktober en jong in mei, maar er is niets meer bekend over de kweekactiviteiten, behalve dat ze slechts één ei per voortplantingscyclus hebben. Het wordt grotendeels bedreigd door vernietiging van habitats, omdat zijn oorspronkelijke habitat ernstig is aangetast door de verspreiding van landbouw en veeteelt.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië; Bolivia; Brazilië; Paraguay.

FOTOGALERIE

 


Kransarend - Buteogallus coronatus
Kransarend - Buteogallus coronatus
Kransarend - Buteogallus coronatus
Kransarend - Buteogallus coronatus
Kransarend - Buteogallus coronatus
Kransarend - Buteogallus coronatus
Kransarend - Buteogallus coronatus
Kransarend - Buteogallus coronatus
Kransarend - Buteogallus coronatus
Kransarend - Buteogallus coronatus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites