Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Kameroen havik - Accipiter castanilius
Kameroen havik - Accipiter castanilius
Kameroen havik - Accipiter castanilius
Voorkomen Kameroen havik - Accipiter castanilius
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Kameroen havik - Accipiter castanilius (Bonaparte, 1853)
English Chestnut-flanked sparrowhawk FranÁais Autour ŗ flancs roux Deutch Afrikahabicht
Polski krogulec rdzawoboczny Svenska rŲdsidig hŲk EspaŮol GavilŠn Flanquirrojo
PortuguÍs Gavi„o de flancos vermelhos Italiano Sparviero pettocastano Dansk Rustflanket SpurvehÝg
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort loopt terug Populatie trend van deze soort loopt terug.
 
Ondersoorten:
Accipiter castanilius heeft 2 ondersoorten:
- Accipiter castanilius castanilius
- Accipiter castanilius beniensis
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 28 - 37 cm
Spanwijdte : 43 - 58 cm
Gewicht : (M) circa 115 - 150 gram / (V) circa 145 - 200 gram
 
Kenmerken:
Kastanje-geflankeerde havik, heeft zwartachtig grijze bovendelen met een zeer onderscheidend patroon op de onderscheidingsteken; de borst en buik zijn zwaar geband grijs en bruin, met kastanjekleurige flanken. De keel is wit en de kop is vrij breed vergeleken met vergelijkbare soorten. Het washuid is geel, evenals de dunne rand die het rode oog omringen. Vrouwtjes en jongeren zijn bruiner.
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
Angola, Kameroen, Kongo, Equatoriaal-Guinea, Gabon, Nigeria, Oeganda.
 
Habitat:
Komt voornamelijk voor in laagland tropisch regenwoud, voornamelijk in de middelste lagen. Kan zich aanpassen tot aan dichte secundaire begroeiÔng en zal nestelen in het bos. Komt voor tot 750 meter boven zeeniveau.
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
Voornamelijk kleine vogels.
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: