Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Heremietarend - Harpyhaliaetus solitarius
Heremietarend - Harpyhaliaetus solitarius
Heremietarend - Harpyhaliaetus solitarius
Voorkomen Heremietarend - Harpyhaliaetus solitarius
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Heremietarend - Buteogallus solitarius (Tschudi, 1844)
Synonym(s): Harpyhaliaetus solitarius - Amerikaanse zwarte arend
English Solitary Eagle FranÁais Buse solitaire Deutch Einsiedleradler
Italiano Aquila solitaria nera Svenska eremitŲrn EspaŮol Ńguila Solitaria
PortuguÍs Ńguia-solitŠria Polski Harpijnik ciemny Dansk EremitÝrn
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort loopt terug Populatie trend van deze soort loopt terug.
 
Ondersoorten:
Spizaetus africanus heeft 2 ondersoorten:
- Harpyhaliaetus solitarius solitarius
- Harpyhaliaetus solitarius sheffleri

 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 65 - 75 cm
Spanwijdte : 157 - 180 cm
Gewicht : (M) circa 3000 gram / (V) circa 3000 gram
 
Kenmerken:
Hun veren zijn donkergrijs tot zwart met witte tekeningen op zijn staart. Ze worden tot 75 centimeter groot en hun vleugels tot 180 centimeter als ze gespreid zijn. Die zijn erg breed. Jonge dieren zijn gevlekt bruin met kringen rond de ogen.

Er leven naar schatting 1.000 tot 2.499 volwassen exemplaren in het wild.
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
ArgentiniŽ, Bolivia, Colombia, Costa Rica, Ecuador , Guatemala, Honduras, Mexico, Panama, Peru, Venezuela.
 
Habitat:
Ze komen voor in heuvelachtige bossen tot bijna 2 duizend meter hoogte. In de laaglanden komt deze arend niet voor.
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
Hun voedsel bestaat waarschijnlijk uit herten en zelfs slangen.
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: