HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Haaksnavelwouw - Slanksnavelwouw - Rostrhamus hamatus

Haaksnavelwouw

Rostrhamus hamatus

Nederlands HAAKSNAVELWOUW

Rostrhamus hamatus (Temminck, 1821)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Rostrhamus
English Slender-billed kite Français Milan à long bec
Deutch Hakenweih Italiano Nibbio beccosottile
Polish Slimakojad zóltooki Português Gaviao do igapo
Svenska Smalnäbbad glada Español Caracolero Plomizo
Dansk Korthalet Glente Russkiy Тонкоклювый коршун-слизнеед

Synonym(s):
- Slanksnavelwouw

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 670 tot 6.700 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Rostrhamus hamatus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 35 - 41 cm
Spanwijdte : 80 - 90 cm
Gewicht : (M) circa 375 - 450 gram / (V) circa 365 - 485 gram

Kenmerken Kenmerken:
De haaksnavelwouw is 35 tot 41 cm lang. De vogel is overwegend donker leigrijs gekleurd. Onvolwassen vogels zijn gevlekt en gestreept e hebben grote witte vlekken op de vleugels en de "dijen". De vogel is iets kleiner dan een slakkenwouw en heeft een lange snavel, waarbij vooral de lange, haakvormige bovensnavel opvalt. De vogel heeft ook relatief grote klauwen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De haaksnavelwouw leeft in de vochtig regenwoud en moerasbossen in het laagland van tropisch Midden-Amerika en het noorden van Zuid-Amerika onder andere in Suriname.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Voornamelijk slakken.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Panama, Peru, Suriname, Venezuela.

FOTOGALERIE

 


Haaksnavelwouw - Slanksnavelwouw - Rostrhamus hamatus
Haaksnavelwouw - Slanksnavelwouw - Rostrhamus hamatus
Haaksnavelwouw - Slanksnavelwouw - Rostrhamus hamatus
Haaksnavelwouw - Slanksnavelwouw - Rostrhamus hamatus
Haaksnavelwouw - Slanksnavelwouw - Rostrhamus hamatus
Haaksnavelwouw - Slanksnavelwouw - Rostrhamus hamatus
Haaksnavelwouw - Slanksnavelwouw - Rostrhamus hamatus
Haaksnavelwouw - Slanksnavelwouw - Rostrhamus hamatus
Haaksnavelwouw - Slanksnavelwouw - Rostrhamus hamatus
Haaksnavelwouw - Slanksnavelwouw - Rostrhamus hamatus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites