HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Grijze kiekendief - Circus cinereus

Grijze kiekendief

Circus cinereus

Nederlands GRIJZE KIEKENDIEF

Circus cinereus (Vieillot, 1816)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Circus
English Cinereous harrier Français Busard bariolé
Deutch Grauweihe Italiano Albanella cinerea
Polish Blotniak prazkowany Português Gaviao cinzento
Svenska Grå kärrhök Español Aguilucho Vari
Dansk Grå Kærhøg Russkiy Серый лунь

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Circus cinereus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 39 - 48 cm
Spanwijdte : 90 - 115 cm
Gewicht : (M) circa 315 - 407 gram / (V) circa 425 - 510 gram

Kenmerken Kenmerken:
Het verenkleed van de man is bovenop donkergrijs met zwarte vleugeltips en een witte staart. De buik is lichtgrijs, met een rufous gestreepte buik. Het verenkleed van de vrouw is bruin van boven, met een witte staart en van onder crèmekleurig, met een gestreepte buik die lijkt op de mannetjes.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Savannes, weilanden en moerassen, rivieren, beken en grote meren; bergachtige graslanden.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Voornamelijk vogels en andere kleine gewervelde dieren.

Voortplanting Voortplanting:
Tijdens het broedseizoen houden mannetjes en vrouwtjes zich bezig met grote balts in de lucht en praten ze heel hard. Eieren worden in november gelegd en in januari uitgevlogen. Nesten bevinden zich in vegetatie en tot 40 centimeter breed en 30 centimeter diep.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuado, Falkland Eilanden (Malvinas), Paraguay, Peru, Zuid-Georgië, Zuidelijke Sandwicheilanden, Uruguay.

FOTOGALERIE

 


Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus
Grijze kiekendief - Circus cinereus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites