HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Grijskopwouw - Leptodon cayanensis

Grijskopwouw

Leptodon cayanensis

Nederlands GRIJSKOPWOUW

Leptodon cayanensis (Latham, 1790)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Leptodon
English Gray-headed Kite Français Milan de Cayenne
Deutch Cayenneweih Italiano Nibbio testagrigia
Polish Leptodon szaroglowy Português gavião de cabeça cinza
Svenska gråhuvad glada Español Milano Cabecigrís
Dansk Gråhovedet Bazavåge Russkiy Кайеннский коршун

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Leptodon cayanensis heeft 2 ondersoorten:
- Leptodon cayanensis
Leptodon cayanensis cayanensis
Leptodon cayanensis monachus
- Leptodon forbesi

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 43 - 54 cm
Spanwijdte : 90 - 110 cm
Gewicht : (M) circa 415 - 550 gram / (V) circa 415 - 640 gram

Kenmerken Kenmerken:
De volwassen grijskopwouw heeft een grijze kop, zwarte bovendelen, witte onderzijde en een zwarte staart met twee of drie witte banden. De snavel is blauw en de poten grijs. Onrijpe vogels hebben twee kleurvarianten; de lichte fase is vergelijkbaar met die van een volwassene, maar heeft een witte kop en nek, met een zwarte kroon en oogstreep, zwarte snavel en gele poten. De donkere fase heeft een zwartachtige kop, nek en bovendelen en donkergestreepte onderzijde.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Regenwoud tot 2200 meter hoogte, maar vooral in laaglanden onder 1000 m, vooral in de buurt van water.

Geluid Geluid:
Klik hier voor afspelen geluidsfragment.

Voedsel Voedsel:
De grijskopwouw voedt zich voornamelijk met reptielen, maar jaagt ook op kikkers en grote insecten. Hij zit meestal op een open hoge plek van waaruit hij op zijn prooi duikt.

Voortplanting Voortplanting:
Het nest is gemaakt van met gras omzoomde takken en is hoog in een boom gebouwd. Het vrouwtje legt een of twee witte eieren, paarsachtig aan één uiteinde en bruin gevlekt.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië, Belize; Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Frans-Guyana, Guatemala, Guyana, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad en Tobago, Venezuela.

FOTOGALERIE

 


Grijskopwouw - Leptodon cayanensis
Grijskopwouw - Leptodon cayanensis
Grijskopwouw - Leptodon cayanensis
Grijskopwouw - Leptodon cayanensis
Grijskopwouw - Leptodon cayanensis
Grijskopwouw - Leptodon cayanensis
Grijskopwouw - Leptodon cayanensis
Grijskopwouw - Leptodon cayanensis
Grijskopwouw - Leptodon cayanensis
Grijskopwouw - Leptodon cayanensis
Grijskopwouw - Leptodon cayanensis
Grijskopwouw - Leptodon cayanensis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites