Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Grijskophavik - Accipiter griseiceps
Grijskophavik - Accipiter griseiceps
Voorkomen Grijskophavik - Accipiter griseiceps
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Grijskophavik - Accipiter griseiceps (Schlegel, 1862)
English Sulawesi goshawk FranÁais Autour des CťlŤbes Deutch Graukopfhabicht
Italiano Astore crestato di Sulawesi Svenska SulawesiduvhŲk EspaŮol GavilŠn de Cťlebes
PortuguÍs AÁor-de-peito-raiado Polski Krogulec plamisty Dansk SulawesiduehÝg
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort loopt terug Populatie trend van deze soort loopt terug.
 
Ondersoorten:
Accipiter griseiceps heeft geen ondersoorten (montypisch).
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 28 - 38 cm
Spanwijdte : 51 - 65 cm
Gewicht : (M) circa 210 gram / (V) circa 295 gram
 
Kenmerken:
-
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
IndonesiŽ.
 
Habitat:
Deze vogel leeft in het binnenland in tropische- en subtropische bossen, vooral met open gebieden; ook mangroven.
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
Hagedissen, kleine vogels, grote insecten, kleine zoogdieren en af ​​en toe gedomesticeerde vogels. Prooi wordt overwegend verrast, ook op de grond.
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: