HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea

Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw

Ictinia plumbea

Nederlands GRIJSBLAUWE WOUW

Ictinia plumbea (Gmelin, 1788)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Ictinia
English Plumbeous kite Français Milan bleuâtre
Deutch Schwebeweih Italiano Ittinia plumbea
Polish Cykadojad szary Português Gaviao-sauveiro
Svenska Blyglada Español Elanio Plomizo
Dansk Grå Falkeglente Russkiy Сизый коршун

Synonym(s): Donkergrijze Wouw

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2018
► Eerdere publicaties...
2016 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Ictinia plumbea heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 29 - 38 cm
Spanwijdte : 70 - 85 cm
Gewicht : (M) circa 190 - 265 gram / (V) circa 230 - 280 gram

Kenmerken Kenmerken:
De grijsblauwe wouw heeft lange, puntige vleugels. Volwassenen zijn voornamelijk leigrijs, hebben een lichtere kop en buik. De korte zwarte staart heeft 2-3 witte banden. De ogen zijn rood en de poten zijn oranje. Tijdens de vlucht vertoont deze vlieger een rufous primaire patch. De geslachten zijn vergelijkbaar, maar juveniele vogels hebben een witgestreepte grijze bovenkant en een donkergestreepte witachtige onderkant.

Vlucht Vlucht:
Hun vlucht is traag, met frequente glijders. De prooi bestaat bijna uitsluitend uit insecten die in de lucht worden geslagen. Deze vogel strijkt vaak opvallend neer op dode takken, met zijn lange vleugels die tot ver boven de staart uitsteken.

Habitat Habitat:
Bezet een grote verscheidenheid aan bostypen in laaglanden van tropische en subtropische gebieden.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Insecten zijn de primaire prooi en vertegenwoordigen meer dan 90% van de geregistreerde prooidieren; eet minder vaak kleine gewervelde dieren en slakken.

Voortplanting Voortplanting:
In Tikal, Guatemala, worden half maart / begin april eieren gelegd en eind mei / juni jong gevierd. Nesten maart-mei in Colombia.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië, Belize; Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Frans-Guyana, Guatemala, Guyana, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad en Tobago, Venezuela.

FOTOGALERIE

 


Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea
Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea
Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea
Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea
Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea
Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea
Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea
Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea
Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea
Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea
Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea
Grijsblauwewouw of Donkergrijze Wouw - Ictinia plumbea







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites