HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Dwergarend - Hieraaetus Pennatus

Dwergarend

Hieraaetus Pennatus

Nederlands DWERGAREND

Hieraaetus Pennatus (Gmelin, 1788)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Hieraaetus
English Booted eagle Français Aigle botté
Deutch Zwergadler Italiano Aquila minore
Polish Orzełek Português Águia calçada
Svenska Dvärgörn Español Aguila calzada
Dansk Dværgørn Russkiy Орёл-карлик

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2015 — Least Concern (LC)
2013 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort is onbekend.

Ondersoorten Er zijn vier ondersoorten gemeld:
- Hieraaetus pennatus pennatus
- Hieraaetus pennatus milvoides
- Hieraaetus pennatus minisculus
- Hieraaetus pennatus harterti

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 46 - 52 cm
Spanwijdte : circa 120 cm
Gewicht : (M) 700 - 1100 gram / (V) 700 - 1100 gram

Kenmerken Kenmerken:
Ongeveer zo groot als de buizerd. Komt voor in twee kleurvarianten: een lichte vorm met grijsbruine bovenkant, okerkleurige onderzijde: donkere vorm: egaal donkerbruin met lichtere staart. Beide geslachten gelijk gekleurd; vrouwtje groter. Er leven naar schatting 149.000 tot 188.000 volwassen exemplaren in het wild.

Vlucht Vlucht:
Goed van de buizerd te onderscheiden door veel langere vleugels en de langere, smallere, minder sterk gespreide, recht afgesneden staart.

Habitat Habitat:
Bossen, die afgewisseld worden met struikgebieden en open vlakten.

Geluid Geluid:
Zeer luidruchtig; toe en afnemend 'wie-wuug-juugjuujuuung'.

Voedsel Voedsel:
Reptielen, vogels en kleine zoogdieren.

Voortplanting Voortplanting:
Broedt in bomen of op rotsen. Broedtijd mei tot juli. Grootte van het nest: twee eieren, broedduur 35-39 dagen, nestperiode jongen 50-55 dagen.

Overige Overige:
'Bidt' veel.

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Afghanistan, Albanië, Algerije, Angola, Armenië, Oostenrijk, Azerbeidzjan, Bahrein, Bangladesh, Wit-Rusland; Benin, Bhutan, Bosnië en Herzegovina, Botswana, Bulgarije, Burkina Faso, Burundi, Kameroen, Tsjaad, China, Kongo , de Democratische Republiek der; Kroatië, Cyprus, Ivoorkust, Djibouti, Egypte, Eritrea, Ethiopië, Frankrijk, Gambia, Georgië, Duitsland, Ghana, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, India, Iran, Islamitische Republiek; Irak; Israël, Italië, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Koeweit, Kirgizië, Libanon, Lesotho, Libië, Macedonië, de Voormalige Joegoslavische Republiek; Malawi, Maleisië, Mali, Mauritanië, Moldavië, Mongolië, Montenegro, Marokko, Mozambique, Myanmar, Namibië, Nepal; Niger, Nigeria, Oman, Pakistan, Polen, Portugal, Katar, Roemenië; Russische Federatie, Rwanda, Saudi-Arabië, Senegal, Servië, Siërra Leone, Slowakije, Slovenië, Somalië, Zuid Afrika, Spanje, Sri Lanka, Soedan, Swaziland, Syrië Arabische Republiek, Tadzjikistan, Tanzania, Verenigde Republiek, Thailand, Togo, Tunesië, Turkije, Turkmenistan, Oeganda, Oekraïne, Verenigde Arabische Emiraten, Oezbekistan; Westelijke Sahara, Jemen, Zambia, Zimbabwe.

FOTOGALERIE

 


Dwergarend - Hieraaetus Pennatus
Dwergarend - Hieraaetus Pennatus
Dwergarend - Hieraaetus Pennatus
Dwergarend - Hieraaetus Pennatus
Dwergarend - Hieraaetus Pennatus
Dwergarend - Hieraaetus Pennatus
Dwergarend - Hieraaetus Pennatus
Dwergarend - Hieraaetus Pennatus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites