HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Cubaanse zwarte sperwer - Buteogallus gundlachii

Cubaanse zwarte sperwer

Buteogallus gundlachii

Nederlands CUBAANSE ZWARTE SPERWER

Buteogallus gundlachii (Canabis, 1855)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Buteogallus
English Cuban black hawk Français Buse de Cuba
Deutch Kubabussard Italiano Poiana nera di Cuba
Polish Czarnostrzab brunatny Português Falcão negro cubano
Svenska kubasvartvråk Español Busardo cubano
Dansk Cubasortvåge Russkiy  

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2019
► Eerdere publicaties...
2016 — Near Threatened (NT)
2012 — Near Threatened (NT)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Not Recognized (NR)
2000 — Not Recognized (NR)
1994 — Not Recognized (NR)
1988 — Not Recognized (NR)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 1.000 tot 2.499 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Buteogallus gundlachii heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 43 - 52 cm
Spanwijdte : ? cm
Gewicht : (M) circa 650 gram / (V) circa - gram

Kenmerken Kenmerken:
Het verenkleed is overwegend donkerbruin tot zwart. Er kan een lichtere grijsachtige of witachtige vlek op het gezicht aanwezig zijn tussen de snavel en het oog. Witte vlekken aan de basis van de primaire veren zijn tijdens de vlucht zichtbaar. De staart is gestreept met brede zwart-witte banden. De poten zijn geel en de snavel is geel getipt in zwart. Over het algemeen zijn vrouwen meestal iets groter dan mannen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Cubaanse zwarte sperwer is endemisch in Cuba, waar hij voornamelijk voorkomt in kust- en mangrovegebieden en op Isla de la Juventud. Het komt ook voor in bosrijke gebieden en zelfs in de buurt van bergen op het hoofdeiland en op verschillende afgelegen cayes. Het merendeel van de waarnemingen is echter lager dan 800 meter boven zeeniveau.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De soort voedt zich voornamelijk met krabben en neemt ook kleine gewervelde dieren (vissen, hagedissen, knaagdieren en vogels).

Voortplanting Voortplanting:
Cubaanse zwarte sperwers broeden voornamelijk tussen maart en juni, maar kunnen dit al in januari doen. Nesten zijn gebouwd in mangrovebomen en zijn over het algemeen gemaakt van mangrovetakjes en bedekt met gebladerte. De vrouwelijke havik legt 1-2 donker gevlekte eieren (42-56 mm lang).

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Cuba.

FOTOGALERIE

 


Cubaanse zwarte sperwer - Buteogallus gundlachii
Cubaanse zwarte sperwer - Buteogallus gundlachii
Cubaanse zwarte sperwer - Buteogallus gundlachii
Cubaanse zwarte sperwer - Buteogallus gundlachii
Cubaanse zwarte sperwer - Buteogallus gundlachii
Cubaanse zwarte sperwer - Buteogallus gundlachii







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites