HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Cassin kuifarend - Aquila africana

Cassin kuifarend

Aquila africana

Nederlands CASSINS KUIFAREND

Aquila africana - (Cassin, 1865)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Aquila
English Cassin's Hawk-eagle Français Aigle de Cassin
Deutch Schwarzachseladler Italiano Spizaeto di Cassin
Polish Wojownik bialobrzuchy Português Águia africana
Svenska Cassins tofsörn Español Águila azor Congoleña
Dansk Skovhøgeørn Russkiy Воинственный хохлатый орёл

Synonym(s):
- Aquila africanus
- Spizaetus africanus

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2016 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 670 tot 6.700 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Aquila africana heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 50 - 61 cm
Spanwijdte : 103 - 113 cm
Gewicht : (M) 900 - 1000 gram / (V) circa 1200 gram

Kenmerken Kenmerken:
Lichte kam, zwartachtig van boven met korte maar brede ronde vleugels, zwarte onderzijde.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Primair regenwoud.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De maaginhoud van verzamelde exemplaren is onderzocht. Hieruit is gebleken dat deze overblijfselen van vogels en boomeekhoorns bevatten.

Voortplanting Voortplanting:
Het nest is gebouwd met takken en bevindt zich in het bladerdak van een boom en is bekleed met verse bladeren. Het legselgrootte is 1-2 eieren die worden gelegd van oktober tot december in Ghana en Gabon en in december in Oeganda.

Overige Overige:
Van het gedrag en details van de Cassin kuifarend is weinig bekend, omdat het een geheimzinnige soort is die zelden wordt gezien. Dit wordt bemoeilijkt omdat deze vogel meestal over het bladerdak zweeft.

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Angola, Burundi, Kameroen, Kongo, Ivoorkust, Equatoriaal-Guinea, Gabon, Ghana, Guinee, Liberia, Nigeria, Rwanda, Siërra Leone, Togo, Oeganda.

FOTOGALERIE

 


Cassin kuifarend - Aquila africana
Cassin kuifarend - Aquila africana
Cassin kuifarend - Aquila africana
Cassin kuifarend - Aquila africana
Cassin kuifarend - Aquila africana
Cassin kuifarend - Aquila africana







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites