HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus

Bandstaartbuizerd

Buteo albonotatus

Nederlands BANDSTAARTBUIZERD

Buteo albonotatus (Kaup 1847)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Buteo
English Zone-tailed hawk Français Buse à queue barrée
Deutch Mohrenbussard Italiano Poiana codafasciata
Polish Myszolów czarny Português Gavio-cacador
Svenska Bandstjärtad vråk Español Busardo Aura
Dansk Båndhalet Våge Russkiy Болотный канюк

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort neemt toe.

Ondersoorten Buteo albonotatus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 45 - 56 cm
Spanwijdte : 117 - 140 cm
Gewicht : (M) circa 600 - 665 gram / (V) circa 845 - 935 gram

Kenmerken Kenmerken:
Deze grote, slanke vogels hebben een zwart verenkleed met lichtgrijze blokjes op de pennen. Op de staart bevinden zich drie witte tot lichtgrijze banden, vandaar de naam. De lichaamslengte bedraagt 55 cm met een vleugelspanwijdte van 140 cm.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Bos en struikgewas. Ze vliegen weleens op hoogten van 3000 meter, maar over het algemeen houden ze een hoogte van 1000 meter aan.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Hun voedsel bestaat uit kleine zoogdieren, hagedissen en vogels. Op sommige plaatsen jagen ze op kwartels of eekhoorns. Ze ontpoppen zich ook weleens als nestrovers.

Voortplanting Voortplanting:
Het nest bevindt zich in hoge dennenbomen of tussen het gebladerte van populieren, maar ook op rotsuitsteeksels bouwen ze weleens nesten. Bij verstoring van de nestvrede kunnen ze behoorlijk lawaaierig te keer gaan, in het bijzonder tijdens de paartijd. Het legsel bestaat uit 2 tot 3 witte eieren met een bruine schijn. Meestal blijft er maar één jong in leven, doordat de zwakste uit het nest worden geduwd, waardoor de overlevingskansen van het andere jong stijgen. Het jong verlaat na 45 dagen het nest, maar keert vaak naar de ouders terug.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Belize; Bolivia; Brazilië; Colombia; Ecuador; El Salvador; Frans-Guyana; Guatemala; Guyana; Honduras; Mexico; Nicaragua; Panama; Paraguay; Peru; Suriname; Trinidad en Tobago; Venezuela, Bolivariaanse; Verenigde Staten.

FOTOGALERIE

 


Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus
Bandstaartbuizerd - Buteo albonotatus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites