HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata

Australische Koekoekswouw

Aviceda subcristata

Nederlands AUSTRALISCHE KOEKOEKSWOUW

Aviceda subcristata (Gould, 1838)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Aviceda
English Crested Hawk Français Baza huppé
Deutch Australische Schopfbussard Italiano Baza crestato
Polish Czubak australijski Português Baza de cabeça cinzenta
Svenska Gråfotad baza Español Baza Australiano
Dansk Gråfodet Baza Russkiy Хохлатая база

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Aviceda subcristata heeft 13 ondersoorten:
- Aviceda subcristata subcristata
Aviceda subcristata njikena
- Aviceda subcristata timorlaoensis
- Aviceda subcristata pallida
- Aviceda subcristata reinwardtii
- Aviceda subcristata stresemanni
- Aviceda subcristata rufa
- Aviceda subcristata waigeuensis
- Aviceda subcristata obscura
- Aviceda subcristata stenozona
- Aviceda subcristata megala
- Aviceda subcristata coultasi
- Aviceda subcristata bismarckii
- Aviceda subcristata gurneyi

Aviceda subcristata robusta
Aviceda subcristata proxima

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : circa 35 - 46 cm
Spanwijdte : 80 - 105 cm
Gewicht : circa 260 - 450 gram

Kenmerken Kenmerken:
Een middelgrote havikachtige met spitse kuif op het achterhoofd, een lichtgrijze kop en borst, een kaneelkleurige rug en brede bruine dwarsstrepen op de witte buik. De ondervleugel- en onderstaartdekveren zijn licht kaneelkleurig en steken af bij de witte buik en de zwarte en witte dwarstrepen. De ogen zijn geel, de washuid en snavel met twee tandachtige inkepingen aan beide kanten zijn zwart, de poten licht blauwgrijs. Beide geslachten ongeveer gelijk qua grootte.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Heeft een voorkeur voor bossen en bosranden.

Geluid Geluid:
De roep is een tweetonig gefluit.

Voedsel Voedsel:
Insecten en kleine gewervelde dieren, vooral boomkikkers en wandelende takken; ook vijgen en andere plantendelen.

Voortplanting Voortplanting:
Broedt in de vroege zomer na een balts met veel tuimelend vluchtvertoon. Legt gewoonlijk twee tot drie witte eieren in een vlak takkennest op een horizontale boomvertakking. Het uitbroedden duurt 33 dagen, waarna de jongen zich nog 33 - 35 dagen verder ontwikkelen in het nest. Beide geslachten bouwen het nest, broeden en voeren de jongen, maar het mannetje vangt het merendeel de prooi en brengt dit naar het wijfje en de jongen.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Australië, Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden, Oost-Timor.

FOTOGALERIE

 


Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata
Australische Koekoekswouw - Aviceda subcristata







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites