Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Taxonomie:
   ORDE Strigiformes
    ONDER ORDE  
        FAMILIE Strigidae
            ONDER FAMILIE :  
Benaming:
Nederlands Nicobar-schreeuwuil - Otus alius (Rasmussen, 1998)
English Nicobar Scops-owl FranÁais Petit-duc de Nicobar Deutch Nicobareneule
Italiano ? Svenska ? EspaŮol Autillo de Nicobar
PortuguÍs ? Polski Syczek nikobarski Dansk ?
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort is onbekend Populatie trend van deze soort is onbekend.
 
Ondersoorten:
Otus alius heeft geen ondersoorten (monotypisch).
Dit taxon wordt door sommige auteurs beschouwd als een ondersoort van Otus manadensis.
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : - cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram
 
Kenmerken:
-
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
India.
 
Habitat:
-
 
Geluid:
-
 
Voedsel:
-
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
Otus scops (Sibley en Monroe 1990, 1993) is gesplitst in O. senegalensis volgends Dowsett en Forbes-Watson (1993), O. sunia volgends AOU (1998), O. alius volgends Rassmussen (1998) en O. scops
 
Ingezonden foto's:
©: