HOME

NAAM

LATIJN

Nederlands CEBUVALKUIL

Ninox rumseyi (Rasmussen et al., 2012)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Ninox
English Cebu Hawk-Owl Français Ninoxe de Cebu
Deutch Cebukauz Italiano
Polish Sowica białorzytna Português Coruja gavião da ilha de cebu
Svenska Cebuspökuggla Español Nínox de Cebú
Dansk Russkiy Себунская иглоногая сова

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2017
► Eerdere publicaties...
2016 — Endangered (EN)
2014 — Endangered (EN)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 299 tot 999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Ninox rumseyi heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : - cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Filippijnen.

FOTOGALERIE

 









INGEZONDEN FOTO'S

Filter: