HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Sclaters bosvalk - Micrastur plumbeus

Sclaters bosvalk

Micrastur plumbeus

Nederlands SCLATERS BOSVALK

Micrastur plumbeus (Sclater, 1918)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Micrastur
English Plumbeous forest-falcom Français Carnifex plombé
Deutch Bleiwaldfalke Italiano Falco di foresta piombato
Polish Trebacz szarogardly Português Falcão Montês Plúmbeo
Svenska Blygrå skogsfalk Español Halcón-montés Plomizo
Dansk Blygrå Skovfalk Russkiy Сизый лесной сокол

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Vulnerable (VU)
2008 — Vulnerable (VU)
2004 — Vulnerable (VU)
2000 — Vulnerable (VU)
1996 — Endangered (EN)
1994 — Endangered (EN)
1988 — Threatened (T)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 6.000 tot 15.000 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Micrastur plumbeus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte :  circa 37 cm
Spanwijdte : 51 - 55 cm
Gewicht : (M) circa 180 gram / (V) circa 240 gram

Kenmerken Kenmerken:

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Colombia, Ecuador.

FOTOGALERIE

 


Sclaters bosvalk - Micrastur plumbeus
Sclaters bosvalk - Micrastur plumbeus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites